Volledig scherm
Auto in beslag genomen bij een inval in een woning aan de Fuutlaan in Engelen © Politie Den Bosch

Politie vindt meer Bossche hennepkwekerijen na vondst in huis aan Fuutlaan

DEN BOSCH -  Bij de speciale actie van de gemeente en politie donderdag in Den Bosch om hennepkwekerijen te ontmantelen zijn in totaal tien adressen onderzocht. Donderdag maakte de gemeente bekend dat een hennepkwekerij werd gevonden aan de Fuutlaan in Engelen. Vrijdag vertelde een woordvoerder dat ook een hennepkwekerij is gevonden aan de Hennequinstraat en aan de Zevende Reit.

Op deze adressen werden in totaal 340 hennepplanten in beslag genomen. ,,Op een vierde adres werden kweekbenodigdheden aangetroffen en waren er onregelmatigheden met de energiemeter. Dat kan duiden op illegaal gebruik van elektra. De medewerkers van Enexis gaan met deze onveilige situatie aan de slag’’, aldus de woordvoerder. 

De politie doet nog onderzoek. Er zijn op dit moment nog geen aanhoudingen verricht. Voor wat betreft de woning aan de Fuutlaan doet de belastingdienst nader onderzoek. 

  1. Den Bosch pakt woningnood aan met nóg eens meer dan 400 tijdelijke huizen
    PREMIUM

    Den Bosch pakt woningnood aan met nóg eens meer dan 400 tijdelijke huizen

    DEN BOSCH - Sneller bouwen is het toverwoord. Den Bosch wil de komende drie jaar sneller bouwen om meer mensen aan een woning te helpen. Te beginnen met nog eens ruim 400 tijdelijke woningen extra: driehonderd in de Groote Wielen en ruim honderd in de wijk Maaspoort en mogelijk in de Schutskamp. Voor de locaties WeenerXL, Jeroen Bosch College en Rodenborch College worden plannen gemaakt voor nieuwbouw.