Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Politie Vught voor raadsel na meerdere meldingen van schietsalvo's

VUGHT - Zijn het geweerschoten? Is het vuurwerk? Of is het een oefening van Defensie? De politie in Vught komt er niet uit. Er komen de laatste dagen namelijk wel erg veel meldingen binnen over ‘geweerschoten’ in de omgeving van het Moleneindplein en de Michiel de Ruyterweg. Dat de schutter gevaarlijk bezig is en gevonden moet worden, staat buiten kijf. 

,,De schoten worden al meerdere dagen gehoord”, laat een politieagent desgevraagd weten. ,,Steeds op een willekeurige tijd, vaak in de omgeving van de Michiel de Ruyterweg.” 

Defensie

Omdat de Koninklijke Landmacht deze week op de Vughtse Heide aan het oefenen is, leek het veel inwoners duidelijk dat het om legeroefeningen gaat. Dat is echter niet het geval. ,,Dat is heel ver weg van de plek waar de schoten worden waargenomen. Onze collega’s hebben de schoten ook gehoord, maar ze kunnen heel moeilijk naar een plek gebracht worden.”

De politie heeft ‘vier of vijf’ meldingen binnengekregen via de officiële wegen. Op Facebook regent het tevens reacties van Vughtenaren die iets gehoord menen te hebben. ,,Er wordt in zogenoemde salvo’s geschoten. Ofwel met een ‘burst’ van 3 à 4 patronen per keer”, aldus de politie Vught. ,,Door de weerkaatsing tussen huizen of blokken is het bepalen van de locatie lastig. Het kan dus Defensie zijn, maar dat lijkt ons onwaarschijnlijk.”

De politie was vanwege de vele meldingen van woensdag en dinsdagavond naarstig op zoek naar de mensen die hier verantwoordelijk voor zijn. ,,Het lijkt niet om vuurwerk te gaan en we willen graag weten waar deze schoten vandaan komen of wie dit doet. Bij het horen van deze schoten mag direct 0900-8844 of 112 gebeld worden”, schreef de Politie Vught Haaren - Team Meierij in het begin van de middag Facebook.