Pompe en Verzuipen pakt bijzondere dubbel bij Kwèkfestijn in Oeteldonk

videoDEN BOSCH - Carnavalsvereniging Pompe en Verzuipen is de grote winnaar van het 61ste Kwèkfestijn in Oeteldonk. De broers Remi en Maarten de Laat wonnen met het lied ‘Ut rood wit gele goud’ het festijn en gingen er ook vandoor met de presentatieprijs voor de mooiste act op het podium. ,,Nog nooit gebeurd”, volgens de organisatie.

,,Ik heb het besef nog niet”, zegt Remi de Laat direct na de uitreiking van de Joep Peeters-Bokaal. ,,Het voelt nog onwerkelijk. Ik ben superblij, maar het moet nog vallen, denk ik.”

‘Ut rood wit gele goud’ is een Oeteldonks carnavalsnummer waar je lekker mee mee kunt deinen en met je rood-wit-gele das kunt zwaaien.

Pompe en Verzuipen haalde vorig jaar bij het debuut ook al de laatste elf. ,,Wat het geheim van een goed carnavalsnummer is? Al sla je me dood”, antwoordt Maarten de Laat. ,,Je probeert iets te schrijven dat de mensen leuk vinden. Het is altijd een gok hoe het uiteindelijk uitpakt. We hadden er van tevoren een goed gevoel over. De eerste plaats is schitterend hoor. De echte beloning komt pas als je ons lied over een kleine honderd dagen in Oeteldonk in een kroeg of straat wordt gezongen. Dat is kippenvel.”

De Foe Jong Bende eindigde met D’n Emosjionele Rollercoaster op de tweede plaats. Derde werd Jong Telènt met Levensgenieter. Er deden zaterdag 62 deelnemers mee.

De uitslag: 1. CV Pompe en Verzuipen, 2. Foe Jong Bende 3. CV Jong Telènt, 4. Attenooije! 5. Ad Fundum Paard3 6. CV Lustum 7. De Toeties met het grôôt Johann Wausorkèst 8. LVVC De Henkies, 9. De Mafkikkers, 10. CV De Kwaoitongen, 11. CV De Krukskes.

Presentatieprijs: CV Pompe en Verzuipen

Volledig scherm
Maarten en Remi de Laat van Pompe en Verzuipen met de Joep Peeters Bokaal © Peter De Bruijn
  1. Uniek kijkje op de steigers: historische vondsten bij de buren van Jeroen Bosch
    PREMIUM

    Uniek kijkje op de steigers: histori­sche vondsten bij de buren van Jeroen Bosch

    DEN BOSCH - Natuurlijk zat niemand te wachten op het instorten van het Pearle-pand op de Markt in Den Bosch. Maar voor bouwhistoricus Ronald Glaudemans en zijn collega’s was het een buitenkans om langdurig archeologisch speurwerk te verrichten. Want het pand stond naast de Kleine Winst waar Jeroen Bosch heeft gewoond en zou hebben geschilderd. Maandag kregen genodigden een uniek kijkje achter de steigerschermen.