Een medewerker van Natuurmonumenten trof deze week in de Empelse Waard, vlak bij de Maas, een vers geplante boom aan en daarbij op de grond een herinneringstegel.
Volledig scherm
PREMIUM
Een medewerker van Natuurmonumenten trof deze week in de Empelse Waard, vlak bij de Maas, een vers geplante boom aan en daarbij op de grond een herinneringstegel. © GoogleMaps

Prachtige plek voor een herdenkingsboom, de Empelse Waard, maar het mag niet

DEN BOSCH - Ja, er was twijfel. ‘Zou dit wel mogen?’ De familie van een overleden man besloot het er op te wagen en plantte een herdenkingsboom in de Empelse Waard. Met een herinneringstegel er bij. Helaas, zegt Natuurmonumenten, dat mag niet. 

Het is een prachtige plek om iemand te herdenken, in de uiterwaard onder de rook van de Bossche Maasboulevard, dicht bij het water. ,,Vlak bij de stapstenen inderdaad’’,  vertelt boswachter Sander Verwoerd van Natuurmonumenten.  

  1. 
Met een knipoog, maar basketbalclub Heroes gaat afhaken sponsors niet accepteren
    PREMIUM

    Met een knipoog, maar basketbal­club Heroes gaat afhaken sponsors niet accepteren

    DEN BOSCH - Leuk, een basketbalwedstrijd kijken én netwerken. Minder leuk: bedrijven hebben er door corona geen geld meer voor. En dat ‘accepteert’ basketbalclub Heroes niet. ,,We geven de bedrijven tóch twee stoelen en ze bepalen zelf wat ze die stoelen waard vinden.’’ Bovendien geeft de club van Bob van Oosterhout 250 seizoenkaarten weg aan kinderen uit gezinnen die door corona getroffen zijn.