Volledig scherm
PREMIUM
Elin (10, links) en Julianne (11) van basisschool kindcentrum het Stadshart namen deel aan het Bossche stakersontbijt © Richard Clevers

Praten over de staking: Julianne (11) en Elin (10) hadden in één week iedere dag een andere leraar

DEN BOSCH - Julianne (11) en Elin (10) vertellen dat ze in één week iedere dag een andere leraar voor hun klas zagen staan. Juf Manon van Kessel verklapt dat ze zich haast niet ziek durft te melden. Zie daar: een greep uit wat speelt, in het basisonderwijs. Woensdagochtend kwam het ter sprake bij het Bossche stakersontbijt.

Ja, dat de juf het druk heeft, dat merken ze wel. ,,Want wij zijn een klas met 33 kinderen, en we hebben maar één leraar. De juf gaat van het ene naar het andere en weer terug”, legt Julianne (11) uit. Ook het lerarentekort ondervinden ze aan den lijve. ,,Vorige week was de juf maandagochtend op school, terwijl ze ziek thuis moest blijven, maar dat wou ze niet.” Elin: ,,Toen hadden we de rest van de week alleen maar verschillende invallers. Voor mij was het niet heel erg, maar voor sommige kinderen waarschijnlijk wel. Als ze moeite hebben met verandering en zo.”