Volledig scherm
radio © ANP

Radio 8FM verdwijnt uit groot deel van Brabant en verandert in Radio 10

NULAND - Radio 8FM verdwijnt uit een groot deel van Brabant. De frequenties van de hitzender worden per 1 december overgenomen door Talpa, dat een regionale versie van Radio 10 gaat uitzenden. Dat bevestigen ingewijden na een  bericht van Radiofreak. Alleen in de regio Noordoost-Brabant blijft Radio 8FM in de lucht. 

De zender krijgt het profiel van de landelijke Radio 10, maar moet zich houden aan strenge eisen die gelden voor het format. Dat betekent dat er een bepaald percentage Brabantse muziek te horen moet zijn. De zender krijgt daarom een eigen programmering. Bekende dj's als Gerard Ekdom en Rob van Someren zijn hier in principe niet te horen, al sluit een woordvoerder van Talpa niet uit dat landelijke dj's in de toekomst wel speciaal programma's gaan maken op Radio 10 Brabant, zo meldt Radiofreak. 

De landelijke Radio 10 is overigens al langer te horen in het grootste deel van Brabant. Alleen in West-Babant zijn wat ‘witte vlekken’. 

Non-stop

Dat het niet goed gaat met Radio 8FM was al bekend. In 2017 zette de zender de laatste dj's op straat en werd alleen nog non-stop muziek gedraaid. Er bleef toen wel een commerciële afdeling. Wat er nu met hen gaat gebeuren is niet duidelijk. Talpa Network gaat de commercials op de regionale Radio 10 verzorgen. 

8FM is sinds 1996 in de lucht en begon in Rosmalen, maar heeft de studio inmiddels verhuisd naar een industrieterrein in Nuland. Met de slogan ‘De nummer 1 in classic hits’ probeert het een doelgroep aan te boren die graag luistert naar Top 40-muziek van de afgelopen dertig jaar.