Agenten rapen geld op bij de Bossche Klokkenlaan.
Volledig scherm
Agenten rapen geld op bij de Bossche Klokkenlaan. © Bart Meesters

‘Regen’ bankbiljetten bij Bossche Klokkenlaan leidt tot aanhouding van vrouw

DEN BOSCH - Onderzoek naar de ‘regen’ van talloze bankbiljetten bij de Bossche Klokkenlaan en brandstichting zaterdagnacht in een flat heeft zondag geleid tot een aanhouding. Een woordvoerder van de politie bevestigt dat een dochter is aangehouden van de vrouw die in de flat woont waar brand was gesticht. 

Volgens de woordvoerder is zij aangehouden in verband met het geldbedrag. De politie onderzoekt ‘de aanleiding van de brandstichting en de herkomst van het geld’. ,,Verklaringen van personen die aan de waarheidsvinding van dat onderzoek bij zouden kunnen dragen, zoals de aangehouden dochter, zijn onderzoekslijnen die in het onderzoek meegenomen worden’’, aldus de woordvoerder.

Schreeuwen  

De vrouw is inmiddels in vrijheid gesteld. De woordvoerder wenste niet te zeggen welke verklaring zij heeft afgelegd over het geld. 

Volgens flatbewoners wordt de flat waar de brand werd gesticht bewoond door een moeder en haar zoon. Hij zou de 43-jarige man zijn die werd aangehouden wegens brandstichting. Ook zou hij het geld hebben weggegooid. Volgens flatbewoners zorgde hij geregeld voor overlast door hard te schreeuwen. 

Kort voor de brand zou hij dat ook hebben gedaan en namen agenten poolshoogte in de woning. De woordvoerder wenst niet te zeggen wat de relatie is tussen de man en de vrouw. Wel bevestigt de woordvoerder dat voor de brand poolshoogte is genomen in de flat.