De Regenboogviering in de Grote Kerk in Den Bosch trok vorig jaar zo'n honderd belangstellenden.
Volledig scherm
De Regenboogviering in de Grote Kerk in Den Bosch trok vorig jaar zo'n honderd belangstellenden. © Annemiek Steenbekkers/BD

Regenboogviering dit jaar in Stadsklooster San Damiano in Den Bosch

DEN BOSCH - Voor de tweede keer in successie organiseert het Beraad van Kerken aan het begin van de Coming Out Week een Regenboogviering. Deze is niet zoals afgelopen jaar in de Grote Kerk, maar bij Stadsklooster San Damiano.

De Regenboogviering, die op zaterdag 5 oktober om 16.30 uur begint, draagt als thema ‘All inclusive, ticket to diversity’. Dominee Erica Scheenstra, plebaan Vincent Blom en pastor Franneke Hoeks leveren een bijdrage aan deze dienst. Ook voor verschillende vertegenwoordigers van de LHBTi-gemeenschap is een rol weggelegd. Insteek van de bijeenkomst is om diversiteit en inclusief denken te vieren.

De kiem voor de Regenboogdienst werd gelegd tijdens Roze Zaterdag 2017. Omdat er vanuit het bisdom te veel bezwaren kwamen, werd de veelbesproken oecumenische dienst overgeheveld van de Sint-Jan naar de Grote Kerk. Die liep vervolgens vol met 450 aanwezigen. 

Behoefte aan een dergelijke dienst

De grote belangstelling legde de behoefte aan een dergelijke dienst bloot en het Beraad van Kerken besloot er een vervolg aan te geven. De dienst vorig jaar in de Grote Kerk trok zo'n honderd belangstellenden. 

De komende Regenboogdienst is gepland aan het begin van de Coming Out Week. Coming Out Dag is jaarlijks op 11 oktober. Na afloop van de viering is er gelegenheid om, onder het genot van een drankje, elkaar te ontmoeten en na te praten.