Volledig scherm
Inzet politie na de wedstrijd FC Den Bosch - Go Ahead Eagles © Bart Meesters / Meesters Multi Media

Relschoppers melden zich bij politie na dreiging hen herkenbaar op website te plaatsen

DEN BOSCH - Drie mannen die de politie zocht voor betrokkenheid bij de rellen op 22 mei bij stadion De Vliert hebben zich de afgelopen dagen bij de politie gemeld. Zij reageerden op de oproep van de politie afgelopen vrijdag om zich te melden. 

,,Enkele anderen hebben via een advocaat laten weten dat nog te zullen gaan doen’’, aldus een woordvoerder van de politie. Zij wil niet ingaan op de personalia en achtergronden van het drietal. ,, De verdachten hebben zich gemeld, we weten om wie het gaat. En we nemen op een later moment in het onderzoek contact met hen op’’, aldus de woordvoerder. 

Onherkenbaar gemaakte gezichten 

De politie zegt herkenbare beelden te hebben van twaalf mannen die na de wedstrijd FC Den  Bosch - Go Ahead Eagles betrokken waren bij rellen. Op de politiewebsite zijn sinds vrijdag twaalf mannen te zien met door de politie onherkenbaar gemaakte gezichten.

Zij krijgen tot en met 3 juli de tijd om zich te melden. Daarna zegt de politie degenen die zich niet hebben gemeld te publiceren met herkenbare gezichten. ,,Relschoppers die na publicatie van de (herkenbare) beelden worden geïdentificeerd worden aangehouden op een door ons nader te bepalen moment. Voorkom dit en geef je aan’’, aldus de politie op de website. Zij doet ook een beroep op getuigen die misschien een of meer verdachten (her)kennen.

Volgens de politie werden agenten bekogeld met stenen, fietsen en stukken hekwerk. Er werden dezelfde dag vier mannen aangehouden voor openlijke geweldpleging.