Volledig scherm
PREMIUM
Zo'n 200 leerlingen van groep 3 en 4 uit de Bossche wijk de Maaspoort doen spelletjes uit de nieuw ontwikkelde Rekenbeweegbox. In het midden studente Jenneke Kradolfer die een coördinerende rol speelt bij dit project. © Olaf Smit

Rennen en rekenen gaan prima samen dankzij Rekenbeweegbox

DEN BOSCH - Rekenlessen in de gymzaal of op het schoolplein. Waarom niet? De eerste ervaringen met de nieuw ontwikkelde Rekenbeweegbox, een speelse manier van rekenen, zijn positief.

Jenneke Kadolfer (19), student Sport en Bewegen aan het Koning Willem 1 College (KW1C), pakt er vier dobbelstenen bij. Degene die we allemaal kennen met per vlak één tot en met zes stippen, maar ook eentje met zes hogere getallen, met plaatjes van bewegingsoefeningen en met rekenopdrachten (kleiner dan, gedeeld door). ,,Daarmee kun je allerlei oefeningen bedenken, specifiek voor groep 1, 2, 3 en 4.’’

 1. Bossche transferia steeds minder populair
  PREMIUM

  Bossche transferia steeds minder populair

  DEN BOSCH - De populariteit van de vier transferia aan de rand van de binnenstad in Den Bosch neemt af. De opbrengsten lopen de laatste drie jaar hard terug en worden de prognoses bij lange na niet gehaald. Dat geldt voor de drie transferia aan de Vlijmenseweg , De Vliert en De Pettelaar. Het medio vorig jaar geopende duurzame transferium aan de Deutersestraat leverde ruim 318.000 euro op, nog altijd bijna twee ton minder dan verwacht.
 2. Even een rustig mens worden door te kijken in de spiegels van de ziel
  VIDEO

  Even een rustig mens worden door te kijken in de spiegels van de ziel

  DEN BOSCH - Het dagelijkse ‘gejakker’ en de toenemende individualisering en modernisering, waarbij complete levens beheerst worden door gebruik van social media, zijn typisch voor deze tijd. Ze dragen ertoe bij dat het intermenselijke contact vaak op een laag pitje staat. En al helemaal met een wildvreemde. Hoogste tijd voor een tegenreactie, vinden de verbinders Annemieke van Dort en Thijs Verberne. De een legt het accent op het oogcontact, de ander op het freehuggen.