De man liep langs en over de weg.
Volledig scherm
De man liep langs en over de weg. © Twitter / Rijkswaterstaat Verkeersinformatie

Roemeen aangehouden na lopen over A59 bij Rosmalen: 'Dat had heel anders kunnen aflopen’

updateROSMALEN - Gevaarlijke taferelen op de A59 bij Rosmalen maandagochtend. Een man liep daar over de snelweg. Er zijn geen gewonden gevallen, maar ,,dat had heel anders kunnen aflopen”, zo schrijft Rijkswaterstaat op Twitter. Op beelden van Rijkswaterstaat is te zien dat de man twee keer de snelweg oversteekt. 

De snelwegwandelaar blijkt volgens de politie een 37-jarige Roemeen. Agenten hebben hem rond 11.00 uur 's ochtends in de kraag gevat. ,,Wij hebben hem opgevangen nadat hij twee keer de snelweg overstak. Hij is door ons meegenomen naar het bureau wegens het in gevaar brengen van verkeer”, zegt woordvoerder Jos Klaren. 

Het is niet bekend hoe lang de Roemeen over de snelweg heeft gelopen. De waaghals spreekt geen Nederlands. Daarom moet er eerst een tolk naar het bureau komen zodat hij kan worden verhoord. 

,,Gelukkig is ie niet van zijn sokken gereden”, sluit Rijkswaterstaat af. 

  1. Al na drie dagen zagen JBZ-collega’s dat de nepverpleegkundige ‘niet pluis’ was
    video

    Al na drie dagen zagen JBZ-collega’s dat de nepver­pleeg­kun­di­ge ‘niet pluis’ was

    DEN BOSCH - In de dagen dat ziekenhuizen vanwege de golf aan coronapatiënten naarstig op zoek waren naar zorgpersoneel is bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch een nepverpleegkundige naar binnen geglipt. Deze 24-jarige Bosschenaar heeft er uiteindelijk dertien dagen gewerkt en in die tijd heeft hij 25 tot 30 patiëntendossiers ingezien. ,,We zijn geschokt door het bedrog”, reageert het JBZ.