De inspiratietuin van Daniëlle Hulsebos uit Vught en Manon Nederpel uit Rosmalen.
Volledig scherm
PREMIUM
De inspiratietuin van Daniëlle Hulsebos uit Vught en Manon Nederpel uit Rosmalen. © Daniëlle Hulsebos/Manon Nederpel

Rosmalens en Vughts ‘postzegeltuintje’ vijf jaar te zien in Appeltern

ROSMALEN/VUGHT - ‘Niet te veel, niet te weinig maar precies goed’. Dat is de titel van de tuin van Daniëlle Hulsebos uit Vught en Manon Nederpel uit Rosmalen. Het bijzondere ontwerp is uitverkoren als inspiratiebron voor de bezoekers van De Tuinen van Appeltern. 

Vijf jaar lang is de tuin van zeven bij tien meter te zien in Appeltern. Het is een tuin met een boodschap volgens de Rosmalense en Vughtse tuinontwerpers. ,,We willen laten zien dat je ook van een kleine tuin iets moois kunt maken en hebben tevens rekening gehouden met de klimaatverandering”, aldus Hulsebos. ,,Een tuin die net even anders is dan de meeste (kleine) tuinen die toch nog steeds te vaak versteend zijn of alleen een border hebben aan de randen van de tuin.”

  1. Het mag: Horeca krijgt meer terrasruimte en de buren moeten er terecht kunnen zonder consumptie

    Het mag: Horeca krijgt meer terrasruim­te en de buren moeten er terecht kunnen zonder consumptie

    DEN BOSCH - Op de Parade, Markt en in de Kerkstraat komt vanaf 1 juni tot en met 15 oktober extra ruimte voor terrassen. De terrassen op de Parade zijn uitsluitend bestemd voor ondernemers van het plein. Op de Parade komt ook een paviljoen dat is bestemd als borrelplek waar gasten een drankje kunnen drinken ‘voordat zij worden geleid naar hun tafel in een horecabedrijf in de Korte Putstraat.