Ondernemer Henk van Vlijmen heeft een lange juridische strijd moeten leveren tegen het ministerie na de verlegging van de Zuid-Willemsvaart. De Raad van State besloot dat hij een schadevergoeding krijgt.
Volledig scherm
Ondernemer Henk van Vlijmen heeft een lange juridische strijd moeten leveren tegen het ministerie na de verlegging van de Zuid-Willemsvaart. De Raad van State besloot dat hij een schadevergoeding krijgt. © ANP

Rosmalens restaurant krijgt toch schadevergoeding van 30.000 euro voor Zuid-Willemsvaart

DEN HAAG/ROSMALEN - De Rosmalense restaurateur Henk van Vlijmen heeft na een rechtszaak bij de Raad van State een schadevergoeding van 30.000 euro met 4.227 euro rente gekregen van minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat. 

  1. Nieuwe expositie in Museum Slager roept diverse sentimenten op

    Nieuwe expositie in Museum Slager roept diverse sentimen­ten op

    DEN BOSCH - Stap in de wereld van de familie Slager. Zo heet de nieuwe expositie in Museum Slager, geopend door bisschop Gerard de Korte, die duurt tot en met 10 januari. Bekende en onbekende werken van acht kunstzinnige familieleden, verdeeld over drie generaties, zijn samengebracht. Wat geven de veelal intieme kunstwerken prijs aan de bezoeker? De een kijkt watertandend naar zijn droomhuis, de ander ziet een stukje van zichzelf terug. En weer een ander wordt op afstand met een ver familielid geconfronteerd.