Volledig scherm
© Marc Bolsius

Rosmalense straat vlagt het rood-wit-geblokt: ‘Als Brabant’ komen we er bovenop

ROSMALEN - De vlag in top dezer dagen in de Jezuïetenborch en omgeving in Rosmalen. Geen vaderlandse driekleur, maar de rood-wit geblokte Brabantse vlag. 

Bij ten minste veertien huizen in de straat wappert de vlag en een straat verderop bij nog eens zeven huizen. Het is allemaal ‘de schuld’ van Paula van Esch. ,,Vorige week fietste ik langs een tuin met de Brabantse vlag. Toen ontstond spontaan het idee: als Brabant zijn we nu het hardst getroffen, maar als Brabant komen we er ook weer bovenop. 

Daarom de Brabantse vlag in top. Paula hoopt dat haar initiatief een vervolg krijgt. ,,Zou mooi zijn als we de vlaggen ook nog bij een Brabantse producent kunnen bestellen, heeft die er ook nog wat aan.”

  1. Nepverpleegkundige had na ontslag bij JBZ meteen alweer sollicitatie lopen
    PREMIUM

    Nepver­pleeg­kun­di­ge had na ontslag bij JBZ meteen alweer sollicita­tie lopen

    DEN BOSCH - Kort nadat de Bossche nepverpleegkundige begin april bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis was ontslagen, had hij alweer een sollicitatieprocedure lopen bij een welzijnsinstelling. Naar nu blijkt deed het JBZ pas op 14 mei - dat was zo’n zes weken na zijn ontslag - bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg een ‘melding van disfunctioneren’. Dat had volgens de regels binnen drie dagen moeten gebeuren.