Volledig scherm
PREMIUM
Ruud van Nistelrooij opent in oktober 2016 met de Marokkaans-Nederlandse straatvoetballer Soufiane Touzani het kenniscentrum van de foundation in de Bossche Maaspoorthal. © Marc Bolsius

Ruud van Nistelrooij stopt met foundation, PSV gaat voor

DEN BOSCH - Na tien jaar én bijna drie jaar na een grootse opening van een kenniscentrum in Sportcentrum Maaspoort in Den Bosch stopt oud-stervoetballer Ruud van Nistelrooij met zijn foundation die kinderen inspireert hun talent te ontwikkelen. De oud-speler van FC Den Bosch, Heerenveen, PSV, Manchester United, Real Madrid, Hamburg en Malaga sluit na een ‘mooie tijd met intensieve periodes’  op 30 juni de deuren. 

Van Nistelrooij kan zijn (leidinggevende) werk voor de foundation niet meer combineren met zijn baan als trainer van PSV onder 19. ,,Dat was moeilijk, want ik wil het bij allebei goed doen. Het was een lastige keuze, maar ik geef voorrang aan een carrière als trainer’’,  verklaart de 42-jarige Heeschenaar. 

  1. De stad een boost geven, dat willen Bossche jongeren maar al te graag
    PREMIUM

    De stad een boost geven, dat willen Bossche jongeren maar al te graag

    DEN BOSCH - Jongeren hebben vaak goede ideeën die op diverse terreinen kunnen bijdragen tot een verfraaiing of verbetering van de stad. Ze worden helaas lang niet altijd gehoord. Wel bij Cityboost, een jong gemeentelijk platform dat jongerenparticipatie stimuleert onder begeleiding van jongerenwerkers en -ambassadeurs. Bij de tweede editie van Boostival afgelopen zaterdag gaven jonge creatieve geesten hun brainwaves en suggesties prijs.