Samen voor Vught wil weten hoe het echt zit met de trillingen door langs denderende treinen en wil die trillingen gedurende tien jaar gaan meten.
Volledig scherm
Samen voor Vught wil weten hoe het echt zit met de trillingen door langs denderende treinen en wil die trillingen gedurende tien jaar gaan meten. © copyright Marc Bolsius

Samen voor Vught wil tien jaar lang trillingen meten langs het spoor: ‘Mensen maken zich zorgen over hun gezondheid’

VUGHT - Een grote groep Vughtenaren maakt zich ernstig zorgen over de gevolgen van toenemende trillingen. Door langs denderende treinen liggen ze wakker en dat heeft gevolgen voor hun gezondheid. Belangenvereniging Samen voor Vught wil daarom weten hoe het echt zit met die trillingen en wil gedurende tien jaar het spoorverkeer continue gaan meten. 

  1. Een verpleger belagen of een telefoniste uitschelden? Kap daarmee!, zegt Jeroen Bosch Ziekenhuis
    PREMIUM

    Een verpleger belagen of een telefonis­te uitschel­den? Kap daarmee!, zegt Jeroen Bosch Ziekenhuis

    DEN BOSCH - Ja, de artsen, verplegers, receptionisten en alle andere medewerkers van het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) snappen het écht wel. Al die regels in coronatijd, dat valt niet altijd mee. Maar ook in het ziekenhuis kennen ze een grens wat agressie en intimidatie betreft. Daarom zijn ze deze week begonnen met een campagne tegen grensoverschrijdend gedrag: #datkunjenietmaken.