Volledig scherm
Dungelmann aan de Pensmarkt © Google Maps

Schoenketen Dungelmann maakt doorstart

Wo 21 aug. Dungelmann Schoenen maakt een doorstart, zo meldt onder meer Retailnews. De schoenketen, met hoofdkantoor en winkel aan de Pensmarkt in Den Bosch, blijft daarbij voorlopig open. 

Curator Rob van Seumeren wil dat nieuws overigens niet bevestigen. Van Seumeren van Van Iersel Luchtman Advocaten wil woensdagmiddag geen vragen beantwoorden, laat het advocatenkantoor weten. Wie de koper is, blijft dan ook onduidelijk. Volgens Retailnews waren er dertig geïnteresseerde partijen. De koper is een investeerder waarvan de naam nog niet bekend is. Die investeerder moet samen met het managementteam van Dungelmann kijken op welke manier de activiteiten van de schoenenwinkels worden voortgezet. 

De keten van schoenwinkels werd half juli failliet verklaard. Het hoofdkantoor van het bedrijf zit pas sinds december 2018 in Den Bosch, na een verhuizing vanuit Delfgauw. Het kantoor met klantservice zit gevestigd boven de winkel aan de Pensmarkt, wat de flagshipstore van het bedrijf moest worden. Verder heeft de winkel vestigingen in onder meer Uden, Eindhoven, Amsterdam en Utrecht. 

Het is nog niet duidelijk wat er gebeurd met de meer dan honderd medewerkers, nu de doorstart een feit lijkt.