Volledig scherm
Dungelmann aan de Pensmarkt in Den Bosch. © Google Maps

Schoenketen Dungelmann, met vestiging in Eindhoven, failliet

EINDHOVEN - Dungelmann Schoenen B.V. is failliet verklaard, zo blijkt uit stukken van de rechtbank. De vijftien vestigingen van de schoenketen, waaronder een grote aan de Pensmarkt in Den Bosch en een in Eindhoven, blijven voorlopig open.

Wel is de website ‘wegens onderhoudswerkzaamheden’ uit de lucht. ‘We verwachten op korte termijn weer online te zijn’, zo staat te lezen. De keten van schoenwinkels werd afgelopen week failliet verklaard. Het is nog niet duidelijk wat er gebeurt met de meer dan honderd medewerkers en of een doorstart tot de mogelijkheden behoort. De curator is Rob van Seumeren.

Het hoofdkantoor van het bedrijf zit pas sinds december 2018 in Den Bosch, na een verhuizing vanuit Delfgauw. Het kantoor met klantenservice zit gevestigd boven de winkel aan de Pensmarkt, wat de flagshipstore van het bedrijf moest worden. Daarmee hoopte het bedrijf een nieuwe start te maken na een moeilijk jaar. Verder heeft de winkel vestigingen in onder meer Uden, Amsterdam en Utrecht. 

  1. Burgemeesterslek: ‘Warrig politiek steekspel’ en ‘zaak die volledig is ontploft’
    PREMIUM

    Burgemees­ter­slek: ‘Warrig politiek steekspel’ en ‘zaak die volledig is ontploft’

    DEN BOSCH - Is het Bossche burgemeesterslek boven water? Voor het Openbaar Ministerie (OM) wel. Daarom hoorden ex-wethouder Jos van Son en gemeenteraadslid Sjef van Creij maandag tijdens een rechtszaak elk een boete van duizend euro tegen zich eisen. Rob van Huijgevoort, advocaat van Van Creij, sprak over ‘een warrig politiek steekspel’. Esther Vroegh, advocaat van Van Son, had het over een zaak die ‘volledig is ontploft’.