Volledig scherm
PREMIUM
De school als afleveradres voor pizza, shoarma en friet. De meeste scholen hebben het liever niet © Getty Images/iStockphoto

Scholen zien liever geen pizzabezorger; maar óók geen vette hap uit de supermarkt

DEN BOSCH - Leerlingen die op school een pizza laten aanrukken; ze bestaan. Al hebben sommige scholen in deze regio méér zorgen over de supermarkt om de hoek; waar hordes jongelui in pauzes ongezonde hap inslaan.

Eén keer stond de pizzabezorger aan de receptie. Om de bestelling van een leerling af te leveren. Die is onverrichter zake weer weggestuurd, vertelt Jean Wiertz van het Bossche Sint-Janslyceum. ,,Wij willen een gezonde school zijn”, luidt zijn belangrijkste argument. ,,En het is niet te organiseren”, is een ander. Eén pizza krijg je nog wel op de juiste plek bezorgd. Maar wat als honderd leerlingen een pizza, een broodje shoarma of een döner kebab laten aanrukken? Dan heeft de receptionist geen leven meer. 

 1. Problemen voor Computerhuis Den Bosch, gesprekken over nieuwe stijl

  Problemen voor Computer­huis Den Bosch, gesprekken over nieuwe stijl

  DEN BOSCH - Foutje bedankt, of is er iets anders aan de hand? Hoe dan ook, het Computerhuis in Den Bosch (onder de vleugels van vrijwilligersorganisatie Humanitas) dreigt op te houden te bestaan. ,,Door de verlaging van de subsidie voor de komende jaren moet Humanitas bezuinigen en hebben ze besloten het Computerhuis af te stoten’’, schetst betaalde kracht Anita de Gier, die namens Humanitas het Computerhuis leidt. En daarmee lijkt de toekomst voor de hulp aan kwetsbare inwoners die digibeet zijn onzeker.
 2. Eigen straat voor hockeycoach, maar dan bij het voetbalstadion van Den Bosch
  PREMIUM

  Eigen straat voor hockey­coach, maar dan bij het voetbalsta­di­on van Den Bosch

  DEN BOSCH - Den Bosch eert een groot hockeycoach met een eigen straat, maar de plek waar dat gaat gebeuren is heel opmerkelijk: tussen stadion De Vliert en het terrein van het roemruchte BVV. Een plek die al decennia voetbal ademt. Maar daar komt dus het Wim van Heumenplantsoen. Dan was een eerbetoon aan de Bossche wielerheld Gerrit Schulte, die twintig meter verderop woonde, nog veel logischer geweest.