Schot gelost voor huis in Den Bosch, mogelijk conflict in relationele sfeer, verdachte gevlucht

VIDEODEN BOSCH - In de Hoekkampstraat in Den Bosch is donderdagavond een schot gelost. Het ging om een schot in de lucht. Tijdens onderzoek in de straat vonden agenten een kogelhuls. Voor zover bekend raakte er niemand gewond. De dader sloeg op de vlucht en was vrijdagochtend nog voortvluchtig. 

Bij de meldkamer van de hulpdiensten kwamen donderdagavond rond 20.45 uur meerdere telefoontjes binnen waarin gesproken werd van een schietpartij. 

De politie ging ter plaatse meteen op zoek naar de schutter. Een buurtbewoner vertelt tegenover het Brabants Dagblad dat hij iets hoorde wat op een schot leek. Toen hij naar buiten keek, zag hij een man weglopen. Uit een signalement van de politie blijkt het te gaan om een man van rond de 22 jaar met rastahaar en een stevig postuur. 

Klopjacht

Een woordvoerder van de politie meldde vrijdagochtend dat de politie waarschijnlijk weet wie de dader is. Naar aanleiding van een getuigenverhaal denkt de politie aan een conflict in de relationele sfeer. 

Meerdere agenten met kogelwerende vesten zochten in de buurt naar de verdachte, maar die werd niet gevonden. De Hoekkampstraat, tegenover het Jeroen Bosch Ziekenhuis, werd deels afgezet. Agenten dede onderzoek naar de huls en de omgeving. 

Om agenten in de wijk te ondersteunen bij hun klopjacht werd ook een politiehelikopter ingezet, maar die vloog al vrij snel door naar Eindhoven, om te zoeken naar de overvaller van een Domino's Pizza. 

De politie onderzoekt in de Hoekkampstraat in Den Bosch onder meer de gevonden kogelhuls.
Volledig scherm
De politie onderzoekt in de Hoekkampstraat in Den Bosch onder meer de gevonden kogelhuls. © Bart Meesters
Politie met kogelwerende vesten in de Hoekkampstraat in Den Bosch.
Volledig scherm
Politie met kogelwerende vesten in de Hoekkampstraat in Den Bosch. © Bart Meesters
De politie onderzoekt in de Hoekkampstraat in Den Bosch onder meer de gevonden kogelhuls.
Volledig scherm
De politie onderzoekt in de Hoekkampstraat in Den Bosch onder meer de gevonden kogelhuls. © Bart Meesters
  1. Het mag: Horeca krijgt meer terrasruimte en de buren moeten er terecht kunnen zonder consumptie

    Het mag: Horeca krijgt meer terrasruim­te en de buren moeten er terecht kunnen zonder consumptie

    DEN BOSCH - Op de Parade, Markt en in de Kerkstraat komt vanaf 1 juni tot en met 15 oktober extra ruimte voor terrassen. De terrassen op de Parade zijn uitsluitend bestemd voor ondernemers van het plein. Op de Parade komt ook een paviljoen dat is bestemd als borrelplek waar gasten een drankje kunnen drinken ‘voordat zij worden geleid naar hun tafel in een horecabedrijf in de Korte Putstraat.