Mohammed Allouch (links) van PowerUP073 en Yassin Settout van Young Connect, gebruikers van de oude Gabriëlschool aan de Klokkenlaan.
Volledig scherm
Mohammed Allouch (links) van PowerUP073 en Yassin Settout van Young Connect, gebruikers van de oude Gabriëlschool aan de Klokkenlaan. © Marc Bolsius

Sloop Bossche school uitgesteld, jongerenwerkers en klussenteam kunnen langer blijven zitten

DEN BOSCH - Eigenlijk hadden ze er aan het einde van dit jaar uit moeten zijn, maar omdat de voormalige Gabriëlschool aan de Klokkenlaan in Den Bosch pas in de zomer van 2020 wordt gesloopt, kunnen jongerenwerkers en het Klussenteam Hambaken nog even blijven zitten. 

Dat geeft Young Connect, PowerUP073 en het klussenteam meer tijd om naar een nieuw onderkomen te kijken. Op het terrein van de school in de wijk Noord komen flat- en zorgwoningen. 

Hambaken Gym

Oprichter Youssef Noudri van Young Connect is blij met het uitstel. ,,Met de gemeente kijken we naar alternatieven.’’ Young Connect, verschillende activiteiten voor jongeren en senioren in Noord, zit sinds oktober 2017 in de school en toen was al bekend dat dit tijdelijk zou zijn. Voorheen zat Noudri met Hambaken Gym (voorloper, red.) in de Brede Bossche School De Hambaken.