Volledig scherm
SP-fractievoorzitter Bram van Boven stopt.

SP-fractievoorzitter Bram van Boven stapt uit Bossche gemeenteraad, te druk met werk en jong gezin

DEN BOSCH - Na bijna vijf jaar stapt fractievoorzitter Bram van Boven van de SP op 10 december uit de Bossche gemeenteraad. Hij neemt ontslag omdat het raadswerk steeds moeilijker te combineren is met zijn jonge gezin en zijn dagelijkse werk voor de SP. 

Volledig scherm
Bram Roovers. © Privé-collectie

Bram Roovers neemt de plaats van Van Boven in de raad over, Cecile Visscher wordt na drie jaar opnieuw fractievoorzitter.

Van Boven (35) laat in een persverklaring weten niet over één nacht ijs gegaan te zijn. ,,In oktober 2015, tijdens mijn eerste jaar als raadslid, ben ik vader geworden van een tweeling. De laatste maanden bekruipt me steeds meer het gevoel dat ik mijn gezin te kort doe. Te vaak is mijn stoel aan tafel leeg, of is het snel snel eten en weer door. Ook de basale dingen als voorlezen aan mijn kinderen, sporten, of het gewoon thuis op de bank zitten, schieten er te vaak bij in. Dan gaat het malen en heb ik besloten dit moeilijke besluit te nemen.’’

Visscher (49) was vanaf  2004 tot 2016 al fractievoorzitter. Bram Roovers (20) was als niet-raadslid al lid van de commissie omgeving, is voorzitter van de lokale SP-afdeling in Den Bosch en kandidaat voor het landelijk partijbestuur.

Volledig scherm
Cecile Visscher.
  1. Supportersbus FC Den Bosch bij ‘kansloze actie’ gestopt onderweg naar NAC na tip over 'flink coke snuiven’
    PREMIUM

    Supporters­bus FC Den Bosch bij ‘kansloze actie’ gestopt onderweg naar NAC na tip over 'flink coke snuiven’

    DEN BOSCH/BREDA - Een bus vol met FC Den Bosch-supporters is vrijdag op weg naar de wedstrijd tegen NAC in Breda stopgezet door de politie en naar het politiebureau gebracht voor controle. De politie vermoedde na een tip dat de harde kern van plan was ‘flink drugs te gaan gebruiken tijdens de wedstrijd’. Maar tijdens het fouilleren van de groep - in het cellencomplex - bleek dat bijna niemand iets op zak had.