De toiletten zijn dicht in 't Kwekkeltje. Op wildplassen staat een boete van 140 euro.
Volledig scherm
De toiletten zijn dicht in 't Kwekkeltje. Op wildplassen staat een boete van 140 euro. © Paul Roovers

Speeltuin Kwekkeltje draait weer als vanouds, maar plassen mag niet. Ook niet in het wild

ROSMALEN - De populaire speeltuin 't Kwekkeltje in Rosmalen is ruim een week open en draait alweer bijna als vanouds. ,,Alleen zijn we in de weekeinden nog niet open", zegt voorzitter Frank Ligthart. ,,Ook reserveren voor feesten en schoolreisjes kan nog niet.”

De speeltuin zou in normale tijden op 1 april zijn open gegaan. Vanwege het coronavirus gebeurde dat pas op 11 mei. En pas nadat in samenspraak met de gemeente aanvullende afspraken waren gemaakt. ,,Kinderen tot 12 jaar zijn welkom en voor hun gelden geen aparte restricties. Volwassenen moeten anderhalve meter uit elkaar zitten. En onze toiletten zijn op slot.”

In het struikgewas

De speeltuin vraagt bezoekers nadrukkelijk om niet op het terrein wild te plassen. Er hangt een bordje dat dit wildplassen kan leiden tot een gemeentelijke boete van 140 euro. Maar ja, zeg maar eens tegen je jengelende kind dat heel er nodig moet plassen, dat dit niet kan en mag! Natuurlijk gaat dan niet iedere ouder direct huiswaarts maar zal het misschien toch even om de hoek in het struikgewas proberen. ,,Toch vragen we aan de ouders om zich aan de regels te houden”, zegt Lighthart. ,,Daarvan hangt af of we open kunnen blijven. We hebben maandag contact gehad met de wijkmanager. De indrukken van de eerste week zijn positief. De gemeente stuurt ook regelmatig handhavers langs.”

Geen beheerders rondlopen

Voorlopig blijft de speeltuin in de weekeinden nog dicht.. ,,We willen voorkomen dat het meteen al té druk wordt met mensen van buitenaf. Voorlopig is het vooral open voor mensen uit Den Bosch en Rosmalen. Maar controleren doen we niet, want we hebben geen beheerders rondlopen.”

  1. Het mag: Horeca krijgt meer terrasruimte en de buren moeten er terecht kunnen zonder consumptie

    Het mag: Horeca krijgt meer terrasruim­te en de buren moeten er terecht kunnen zonder consumptie

    DEN BOSCH - Op de Parade, Markt en in de Kerkstraat komt vanaf 1 juni tot en met 15 oktober extra ruimte voor terrassen. De terrassen op de Parade zijn uitsluitend bestemd voor ondernemers van het plein. Op de Parade komt ook een paviljoen dat is bestemd als borrelplek waar gasten een drankje kunnen drinken ‘voordat zij worden geleid naar hun tafel in een horecabedrijf in de Korte Putstraat.