De Snollebollekes. Het optreden tijdens Koningsdag op de Bossche Parade is van de baan.
Volledig scherm
PREMIUM
De Snollebollekes. Het optreden tijdens Koningsdag op de Bossche Parade is van de baan. © ANP Kippa

Stekker uit evenementen; Koningsdag, Rock Around The Jukebox en nog veel meer niet

DEN BOSCH - De evenementenkalender is op z'n kop gezet omdat de overheid tot 1 juni evenementen verbiedt vanwege het coronavirus. Van het Nederlands Speciaalbier Festival in Den Bosch tot de Matthäus Passion in Zaltbommel. En wat nog meer? 

Een gratis optreden van de Snollebollekes op de Parade moest een van de hoogtepunten zijn van Koningsdag in Den Bosch. Maar het complete feest is van de baan. ,,Heel jammer. Maar de gezondheid gaat voor’’, zegt Edward Hendrickx, voorzitter van de stichting Koningsdag ‘-die maandenlang bezig is geweest met de voorbereiding. ,,We hadden alles voor driekwart voorbereid. De laatste weken hebben we het op een laag pitje gezet omdat we rekening hielden met een afgelasting. We wilden ook het risico op kosten verkleinen. Er hangt een prijskaartje aan artiesten die zouden optreden en het is de vraag in hoeverre de verzekering uitkeert.’’

  1. Nepverpleegkundige had na ontslag bij JBZ meteen alweer sollicitatie lopen
    PREMIUM

    Nepver­pleeg­kun­di­ge had na ontslag bij JBZ meteen alweer sollicita­tie lopen

    DEN BOSCH - Kort nadat de Bossche nepverpleegkundige begin april bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis was ontslagen, had hij alweer een sollicitatieprocedure lopen bij een welzijnsinstelling. Naar nu blijkt deed het JBZ pas op 14 mei - dat was zo’n zes weken na zijn ontslag - bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg een ‘melding van disfunctioneren’. Dat had volgens de regels binnen drie dagen moeten gebeuren.