Volledig scherm
Micheal Jackson bij knooppunt Hintham © Google Maps

Straatbeeld: Micheal Jackson staat misschien niet meer op zijn sokkel, maar nog wel op een pilaar

Di 16 apr. In tijden dat Micheal Jackson overal van zijn sokken wordt getrokken, staat de King of Pop nog wel gewoon op een brugpijler bij Den Bosch.

In Best was de McDonald's wel klaar met de artiest, na de documentaire over kindermisbruik. Een metershoog beeld werd daar van het terrein afgehaald

Maar bij knooppunt Hintham staat - iets subtieler - nog altijd een tekening van één van de succesvolste artiesten ooit, waar duizenden automobilisten dagelijks passeren. Legaal zal dit werk op de pijler tussen de A59 en de A2 misschien nooit geweest zijn, dus weghalen had in theorie allang gekund. Maar voorlopig houdt Jackson hier stand.

Ook een straatbeeld gezien? Mail naar ba.gotink@bd.nl of mention @stadsgezichtdb op twitter.

  1. Automobilist bij rechter voor doorrijden na ongeluk: ‘Het was een reactie’

    Automobi­list bij rechter voor doorrijden na ongeluk: ‘Het was een reactie’

    DEN BOSCH - In en rond het Bossche station zijn tientallen beveiligingscamera’s geïnstalleerd. Een van die camera’s filmde op 25 juni een ongeluk op de rotonde voor het station. Een auto botste tegen een fietsster die voorrang had. Zij vloog enkele meters door de lucht en belande op het asfalt. De automobilist reed door. De 20-jarige Bosschenaar werd aangehouden dankzij het opgenomen kenteken. Hij stond deze week terecht bij politierechter H. Slaar.
  2. Dial Q Filmquiz in De Verkadefabriek: 'Je hebt al snel een punt’

    Dial Q Filmquiz in De Verkadefa­briek: 'Je hebt al snel een punt’

    DEN BOSCH - Zin om ruim twee uur de kennis van films te testen? Dat kan op 25 oktober in de Bossche Verkadefabriek tijdens de Dial Q Filmquiz. Het is een knipoog naar het tv-programma ‘Voor een briefkaart op de eerste rang’. Daarin liet presentator Bob Bouma (‘Lieve dames, beste heren’) twee kandidaten reageren op fragmenten uit oude en actuele speelfilms. ,,Maar de Dial Q Filmquiz is eerder een interactief filmprogramma dan een eenzijdig vragenvuur’’, zegt Paul Luiken.