Volledig scherm
© copyright Marc Bolsius

Straatbeeld: Nieuwe ‘Van Gogh' is bijna af

Vr 29 ma. Het grootste deel van de tekening zit al op de muur. Vrijdag worden nog onder meer de zwarte lijnen aangebracht, en dan is de nieuwe 'mural' van graffiti in de Sint Lucasstraat in Den Bosch grotendeels af.

Het werk verbeeldt Vincent van Gogh als energieke kunstenaar en passievol mens, met om hem heen een verbeelding van mensen die dicht bij hem stonden. Het ontwerp is gebaseerd op de Van Gogh-collectie van Het Noordbrabants Museum, waar ook vier originele werken van de schilder zijn te zien. Ook in andere spoorzones in Brabant komen graffitiwerken, om zo de verbinding te leggen. Het werk in Den Bosch moet dit weekeinde afgerond worden.

Ook een straatbeeld gezien? Mail naar ba.gotink@bd.nl of mention @stadsgezichtdb op twitter.

  1. De hele dag pakketjes stampen en ’s avonds kapot op de bank: ‘Het wordt steeds zwaarder, er wordt steeds meer van ons verwacht’
    PREMIUM

    De hele dag pakketjes stampen en ’s avonds kapot op de bank: ‘Het wordt steeds zwaarder, er wordt steeds meer van ons verwacht’

    DEN BOSCH/TILBURG - Veel meer stops en nóg meer pakketjes. Nu bijna iedereen thuis is, wordt er meer online gewinkeld dan ooit. Pakketbezorgers draaien overuren en de Belangenvereniging Pakket Distributie bereidt een rechtszaak voor tegen PostNL. Want die kan via advertenties de bezorgers wel bedanken, maar dat maakt ze nog geen goede opdrachtgever, klinkt het. Of zoals de Bossche bezorger Bas Masselink zegt; ,,Als wij steeds harder moeten werken, horen we toch meer te verdienen. Of ben ik nou gek?”