Marijke van Velde (links) en Esther Loonen in de Bossche Kruisstraat. Zij hebben een foto uit 1936 waarop hun moeder Marianne staat die de oorlog heeft overleefd. Ook op de foto haar zussen en broer die werden vermoord.
Volledig scherm
PREMIUM
Marijke van Velde (links) en Esther Loonen in de Bossche Kruisstraat. Zij hebben een foto uit 1936 waarop hun moeder Marianne staat die de oorlog heeft overleefd. Ook op de foto haar zussen en broer die werden vermoord. © Olaf Smit

Struikelstenen als eerbetoon aan vermoorde slager Isaak en zijn drie kinderen

DEN BOSCH - Wie niet beter weet, gaat gewoon voorbij het pand aan de Bossche Kruisstraat 21. Of je moet daar zijn om tabak te kopen. Maar sinds donderdag nodigen struikelstenen uit om er op z’n minstens even stil te staan bij het oorlogsdrama van het Joodse gezin dat er woonde. 

  1. Alle 80.000 afvalcontainers in Den Bosch nieuwe chip, omdat er her en der nog ‘illegale’ groenbakken staan
    PREMIUM

    Alle 80.000 afvalcon­tai­ners in Den Bosch nieuwe chip, omdat er her en der nog ‘illegale’ groenbak­ken staan

    DEN BOSCH - Bij een paar honderd Bossche huishoudens staan nog groencontainers in de voor- of achtertuin waar niet voor betaald wordt en daarom krijgen alle circa 80.000 grijze en groene containers in de gemeente nog vóór het einde van dit jaar een nieuwe chip. Den Bosch schat dat het sinds 2016 18.000 euro per jaar misloopt aan inkomsten vanwege de niet (goed) geregistreerde extra groencontainers.