Volledig scherm

Succesvolle actie coronaproject huisartsen Maasdonk: iPads, geld en pannetje soep

NULAND - De oproep van de Maasdonkse huisartsen voor financiële en praktische steun voor 'hun’ corona-afdeling in zorgcentrum Sint Jozefoord is een groot succes geworden. 

De huisartsen besloten vorige week om voor inwoners van de dorpen Geffen, Nuland en Vinkel een speciale corona-afdeling te beginnen. Ze willen dat de zorg in deze tijden dicht bij huis te vinden is en dat ook familie en mantelzorgers bij de patiënten in quarantaine kunnen verblijven. Op die manier is opname in een ziekenhuis, waar patiënten er vaak helemaal alleen voor staan, te voorkomen. De huisartsen vonden voor hun idee weerklank in Sint-Jozefoord dat een vleugel beschikbaar stelde. Daar is plek voor maximaal 34 patiënten en hun familieleden.

De huisartsen zijn een crowdfunding-actie gestart om medische hulpmiddelen aan te schaffen en communicatiemiddelen voor contact met familie. Bovendien zijn er kosten voor de inrichting van de opvang en personeelskosten. 

Pannetje soep

De huisartsen hoopten 20.000 euro op te halen aan donaties. De helft van dat bedrag was na een paar dagen al binnen. Maar belangrijker: er waren ook  veel donaties in natura, zoals iPads, laptops en diensten: iemand die een pannetje soep wil brengen, een tuinman die wil helpen, verhuisbussen, kinderen die willen zingen. 

Rode Kruis

De samenwerkende huisartsen in Nuland, Vinkel en Geffen  hebben voor hun project  de stichting Maasdonk voor Maasdonk opgericht. Vanwege het succes kon die de geldinzameling begin deze week al stoppen. Mocht er nog geld overblijven, zo verzekeren de artsen, dan wordt dit geschonken aan het Rode Kruis. 

  1. Al na drie dagen zagen JBZ-collega’s dat de nepverpleegkundige ‘niet pluis’ was
    video

    Al na drie dagen zagen JBZ-collega’s dat de nepver­pleeg­kun­di­ge ‘niet pluis’ was

    DEN BOSCH - In de dagen dat ziekenhuizen vanwege de golf aan coronapatiënten naarstig op zoek waren naar zorgpersoneel is bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch een nepverpleegkundige naar binnen geglipt. Deze 24-jarige Bosschenaar heeft er uiteindelijk dertien dagen gewerkt en in die tijd heeft hij 25 tot 30 patiëntendossiers ingezien. ,,We zijn geschokt door het bedrog”, reageert het JBZ.