Volledig scherm
De start van de KSR met autoband op de schouder door het hoge gras. © Angela van den Dungen

Survivalrun Engelen, in het zweet voor het goede doel

ENGELEN - Met zo'n 30 graden startten vandaag 756 deelnemers aan de derde editie van de survivalrun in Engelen. Maar liefst 156 meer sporters dan vorig jaar. Ook dit jaar gaat een deel van het inschrijfgeld naar het goede doel, stichting Spieren voor spieren.

De deelnemers komen uit het hele land, zo ook Marlies Hermans (65) uit Arnhem die samen met haar maatje Froukje Berkenbosch uit Apeldoorn de Korte Survivalrun (KSR) trotseert. Aan haar lichaam kun je zien dat ze heel wat traint, ze is strak en afgetraind. ,,Ik train ongeveer 10 tot 12 uur per week," vertelt Hermans voor haar start. 

Geen blessures

Ze heeft geen blessures. ,,Hooguit een beetje last van mijn schouder." De KSR is een wedstrijdparcours van 8,3 kilometer. ,,Ik verwacht dat ik er ongeveer 2,5 uur mee bezig ben." 

Bij de start begint ze met een autoband op haar schouder. Daarna loopt ze onder meer door de sloot langs de Haverleij, bungelt in een swing van de ene band naar de andere, hangt aan touwen van boom naar boom. Bij kasteel Leliënhuyze overbrugt ze zo'n 10 meter in apenhang aan een touw boven het water en moet ze twee autobanden passeren. ,,Deze was grappig”, zegt Hermans met een glimlach, en jogt weer verder.

Volledig scherm
Links Froukje Berkenbosch en Marlies Hermans in apenhang boven het water. Als extra hindernis passeren ze onderlangs twee autobanden. © Angela van den Dungen

De vierde U-Battle Run in Engelen staat voor volgend jaar al in de agenda. Er zal dan ook een open kampioenschap voor een van de wedstrijdcategorieën gehouden worden.