Volledig scherm
Start van Swim to Fight Cancer aan de Grote Hekel. © Marc Bolsius

Swim to Fight Cancer (weer) in Den Bosch: ‘Er is veel geld nodig’

DEN BOSCH - Aan de Groote Hekel in Den  Bosch komt op 15 september een grote blauwe glijbaan te staan voor de start van Swim to Fight Cancer. Voor de vierde keer wordt dit evenement gehouden om geld bijeen te krijgen voor KWF Kankerbestrijding.  Langs de Vestingwerken leidt de tocht via de Singelgracht naar de Stadsdommel. 

Tot 1 juni bedragen de inschrijfkosten 75 euro per persoon (daarna 90 euro). Voor deelname aan de totale afstand van 2 kilometer geldt een minimumleeftijd van 15 jaar. Er zijn ook Business Teams met maximaal 5 deelnemers die in totaal duizend euro inschrijfgeld moeten betalen.  Zij kunnen op 15 mei naar een lezing van bestuursvoorzitter Marc Lammers.

Kinderen 

 Er zijn ook zogenaamde Family & Friends teams (vanaf vier zwemmers). Verder is er voor  acht tot en met vijftienjarigen een 800 meter lange Kids Swim die start op het Vughtereiland. Leden van de Reddingbrigade houden toezicht op de kinderen die niet zoals twee jaar geleden zijn verplicht om met een ouder te zwemmen. De kinderen kunnen met minimaal vier deelnemers een team vormen.  

Voorzitter Marc Lammers: ,,Soms vraag ik me af of ik iemand ken die niet van dichtbij te maken heeft gehad met kanker. Helaas is ook mijn moeder een aantal jaar geleden aan kanker bezweken. De diagnose was hard en helder: 'u bent uitbehandeld'. Nu, jaren later, volgen de medische ontwikkelingen elkaar sneller op dan ooit. Ik geloof zelfs dat er een tijd komt waarin de diagnose er voor velen wat rooskleuriger uit gaat ziet. Om de ontwikkelingen nog sneller te laten verlopen is er geld nodig, veel geld.’’

Ruud van Nistelrooy

Twee jaar geleden sprongen ruim 800 mensen onder wie Ruud van Nistelrooy, Ton Rombouts en Maarten van der Weijden in het water voor Swim to Fight Cancer. Dat gebeurde in de IJzeren Man in Vught omdat het rivierwater in Den  Bosch te vies was.   

Dit jaar behoort Roger Schouten (burgervaojer Peer vaan den Muggenheuvel tot den Bobberd) tot de deelnemers. 

Meer informatie via swimtofightcancer.nl/denbosch

Volledig scherm
Parcours van Swim to Fight Cancer in Den Bosch. © .
  1. Automobilist bij rechter voor doorrijden na ongeluk: ‘Het was een reactie’

    Automobi­list bij rechter voor doorrijden na ongeluk: ‘Het was een reactie’

    DEN BOSCH - In en rond het Bossche station zijn tientallen beveiligingscamera’s geïnstalleerd. Een van die camera’s filmde op 25 juni een ongeluk op de rotonde voor het station. Een auto botste tegen een fietsster die voorrang had. Zij vloog enkele meters door de lucht en belande op het asfalt. De automobilist reed door. De 20-jarige Bosschenaar werd aangehouden dankzij het opgenomen kenteken. Hij stond deze week terecht bij politierechter H. Slaar.
  2. Dial Q Filmquiz in De Verkadefabriek: 'Je hebt al snel een punt’

    Dial Q Filmquiz in De Verkadefa­briek: 'Je hebt al snel een punt’

    DEN BOSCH - Zin om ruim twee uur de kennis van films te testen? Dat kan op 25 oktober in de Bossche Verkadefabriek tijdens de Dial Q Filmquiz. Het is een knipoog naar het tv-programma ‘Voor een briefkaart op de eerste rang’. Daarin liet presentator Bob Bouma (‘Lieve dames, beste heren’) twee kandidaten reageren op fragmenten uit oude en actuele speelfilms. ,,Maar de Dial Q Filmquiz is eerder een interactief filmprogramma dan een eenzijdig vragenvuur’’, zegt Paul Luiken.