Parkeren in de Wolvenhoek gaat tijdens de avonduren 1,50 euro per uur kosten met een maximum van 7,50 euro. Dat geldt ook voor de garage aan de Sint-Josephstraat.
Volledig scherm
PREMIUM
Parkeren in de Wolvenhoek gaat tijdens de avonduren 1,50 euro per uur kosten met een maximum van 7,50 euro. Dat geldt ook voor de garage aan de Sint-Josephstraat. © Bart Gotink/BD

Tarief avondparkeren in twee Bossche garages tóch minder omhoog

DEN BOSCH - Parkeren in de avonduren in Den Bosch wordt minder duur dan aanvankelijk voorgesteld. Het parkeren overdag in de garages aan de Sint-Josephstraat en de Wolvenhoek wordt daarentegen de komende twee jaar nóg duurder dan de plannen waren. Voor die twee parkeergarages geldt in de avonduren dan weer wel een maximumtarief van 7,50 euro. 

Om de hard teruglopende parkeerinkomsten tijdens de afgelopen jaren een halt toe te roepen, stelde het college van B en W voor om de tarieven in twee jaar met in totaal 0,90 eurocent per uur te verhogen.  Voor de parkeergarages was het idee van het college om het uurtarief te verhogen van 1 naar 2 euro en het maximumtarief van 5 euro te laten vervallen.

  1. Het mag: Horeca krijgt meer terrasruimte en de buren moeten er terecht kunnen zonder consumptie

    Het mag: Horeca krijgt meer terrasruim­te en de buren moeten er terecht kunnen zonder consumptie

    DEN BOSCH - Op de Parade, Markt en in de Kerkstraat komt vanaf 1 juni tot en met 15 oktober extra ruimte voor terrassen. De terrassen op de Parade zijn uitsluitend bestemd voor ondernemers van het plein. Op de Parade komt ook een paviljoen dat is bestemd als borrelplek waar gasten een drankje kunnen drinken ‘voordat zij worden geleid naar hun tafel in een horecabedrijf in de Korte Putstraat.