Volledig scherm
PREMIUM
© Freddy Schinkel

Tegenstanders windmolenpark Rosmalen zijn het zat: turbines vér van bewoonde wereld

DEN BOSCH - Áls er al grote aantallen windmolens in de gemeente Den Bosch moeten komen, moeten die turbines verrijzen in de buurt van industriegebieden en grootschalige waterstaatswerken. En dus niet in de directe nabijheid van woonkernen en al helemaal niet in de Rosmalense en Nulandse polder in de directe nabijheid van de Groote Wielen in Rosmalen. 

De vereniging GROEN inZICHT uit deGroote Wielen presenteerde dinsdagavond aan de Bossche politiek het alternatief plan ‘Een leefbare polder’ en pleit daarin voor een windladder: eerst turbines bij industriegebieden, vervolgens in het buitengebied op zeer grote afstand van woonkernen (zo'n 2500 meter) en pas als laatste in het buitengebied op minimaal één kilometer afstand van woonkernen. 

  1. Het mag: Horeca krijgt meer terrasruimte en de buren moeten er terecht kunnen zonder consumptie

    Het mag: Horeca krijgt meer terrasruim­te en de buren moeten er terecht kunnen zonder consumptie

    DEN BOSCH - Op de Parade, Markt en in de Kerkstraat komt vanaf 1 juni tot en met 15 oktober extra ruimte voor terrassen. De terrassen op de Parade zijn uitsluitend bestemd voor ondernemers van het plein. Op de Parade komt ook een paviljoen dat is bestemd als borrelplek waar gasten een drankje kunnen drinken ‘voordat zij worden geleid naar hun tafel in een horecabedrijf in de Korte Putstraat.