Volledig scherm
Nicolette Kluijver op de Parade in Den Bosch © Stadsgezicht DB

Teruglezen: Nederland staat op tegen kanker vanuit Den Bosch

DEN BOSCH - Nederland stond woensdagavond op tegen kanker, en deed dat vanaf de Parade in Den Bosch. Daar verzamelden zich honderden mensen om te kijken naar een live-televisieshow om geld in te zamelen in de strijd tegen kanker. Dwars door de stad loopt een lang, menselijk lint. Stadsgezicht Bart Gotink volgde de avond live. 

De jaarlijkse tv-show, die vanaf 20:30 uur werd uitgezonden op NPO1, zat vol met verhalen van mensen met de ziekte of mensen die een dierbare zijn verloren. Dwars door het centrum van Den Bosch stond daarom woensdagavond een menselijk lint, van mensen die opstaan tégen kanker en vóór een dierbare. Velen hielden een foto van de dierbare vast. 

Persoonlijke bijdragen kwamen er verder van onder andere Nicolette Kluijver, Ronald Koeman, Matthijs van Nieuwkerk en Frans Bauer. Op de Parade waren er er optredens van Anita Meyer, Milow, Davina Michelle, Stef Bos en Glennis Grace. Daarnaast stonden er drie BN’ers als levend standbeeld van grootheden uit de geschiedenis op het plein.  De show werd  gepresenteerd door Frits Sissing.

Aan het begin van de avond was er €52,760 opgehaald.