De sloop van het Theater aan de Parade is in volle gang.
Volledig scherm
PREMIUM
De sloop van het Theater aan de Parade is in volle gang. © Marc Bolsius

Theater-wethouder Van Olden meer en meer onder vuur

DEN BOSCH - Oppositiepartijen willen de Bossche wethouder Huib van Olden in een extra debat over het nieuwe Theater aan de Parade aan de tand willen voelen. Een bezwaarmaker doet aangifte van smaad omdat Van Olden zijn ‘beschuldigingen’ niet terugneemt. De theaterwethouder ligt meer en meer onder vuur, maar volgens hem is er niets aan de hand en is het proces tot nu toe volgens de regels verlopen.

 1. Schrijnende fouten bij rechtszaken: ‘Een rechter noemde een slachtoffer van verkrachting bij naam, terwijl ze anoniem wilde blijven’
  PREMIUM

  Schrijnen­de fouten bij rechtsza­ken: ‘Een rechter noemde een slachtof­fer van verkrach­ting bij naam, terwijl ze anoniem wilde blijven’

  DEN BOSCH - Wil een slachtoffer van seksueel geweld de dader wel van dichtbij zien? Wil een ouder, van wie het kind om het leven kwam door een misdrijf, misschien helemaal géén spreektijd in de rechtbank? Welke ruimte krijgen slachtoffers en nabestaanden van geweldsdelicten? En wat krijgen ze juíst niet? Het Brabants Dagblad duikt deze zomer in de wereld van Slachtofferhulp in de regio.
 2. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”