Volledig scherm
Het ontwerp voor het nieuwe Theater aan de Parade in Den Bosch van architectenbureau NOAHH uit Amsterdam. © NOAHH | Network Oriented Architecture

Theaterdebat bij Achter de Poort: Een nieuw theaterkwartier?

DEN BOSCH - Het theaterdebat in en buiten de Bossche politiek als een never ending story. Bij het debat-initiatief Achter de Poort voegen ze daar een hoofdstuk aan toe. Zaterdag is er in de Knillispoort van 12.00 tot 14.00 uur een debat waaraan in ieder geval de politici Pieter Paul Slikker (PvdA) en Paul Kagie (Leefbaar 's-Hertogenbosch) aan meedoen. 

De coalitiepartijen hebben echter al aangegeven geen deelnemer te sturen. Omdat er in juni een kort geding over het theater is. Dat laatste is voor organisator en debatleider Frans van Gaal geen reden om het debat af te blazen. De oud-politicus wil een stevig gesprek over verleden en toekomst. Of het nieuwe theater op de juiste locatie staat, of de Kaaihal op de Tramkade in een nieuw theaterkwartier een mooie oplossing is. ,,Veel of weinig politici, Bosschenaren kunnen ook met elkaar in debat‘’', aldus Van Gaal. 

 1. Bossche transferia steeds minder populair
  PREMIUM

  Bossche transferia steeds minder populair

  DEN BOSCH - De populariteit van de vier transferia aan de rand van de binnenstad in Den Bosch neemt af. De opbrengsten lopen de laatste drie jaar hard terug en worden de prognoses bij lange na niet gehaald. Dat geldt voor de drie transferia aan de Vlijmenseweg , De Vliert en De Pettelaar. Het medio vorig jaar geopende duurzame transferium aan de Deutersestraat leverde ruim 318.000 euro op, nog altijd bijna twee ton minder dan verwacht.
 2. Even een rustig mens worden door te kijken in de spiegels van de ziel
  VIDEO

  Even een rustig mens worden door te kijken in de spiegels van de ziel

  DEN BOSCH - Het dagelijkse ‘gejakker’ en de toenemende individualisering en modernisering, waarbij complete levens beheerst worden door gebruik van social media, zijn typisch voor deze tijd. Ze dragen ertoe bij dat het intermenselijke contact vaak op een laag pitje staat. En al helemaal met een wildvreemde. Hoogste tijd voor een tegenreactie, vinden de verbinders Annemieke van Dort en Thijs Verberne. De een legt het accent op het oogcontact, de ander op het freehuggen.