Volledig scherm
Hoe gaat het ontwerp van de N65 in zijn omgeving eruit zien. Maandag 20 mei is een thema-avond. © copyright Marc Bolsius

Thema-avond en informatiemarkt over spoor en N65

VUGHT - Hoe gaat het ontwerp van de rijksweg N65 in zijn omgeving eruit zien? Hoe nemen de inwoners en weggebruikers de weg met het blote oog waar in het Vughtse landschap? Dat staat in het Esthetisch Programma van Eisen (EPvE) waarover maandag 20 mei een thema-avond plaatsvindt. 

In Novalis wordt vanaf 19.00 uur het EPvE toegelicht. Dat beschrijft de uiterlijke kenmerken van de N65 en zijn onderdelen. Tot die onderdelen behoren bijvoorbeeld de viaducten en aansluitingen maar ook de keuzes voor de ‘groene’ aankleding van de geluidschermen komen in het EPvE aan de orde. Voor de aannemer is het programma straks een bouwsteen voor het definitief wegontwerp. In de conceptfase is nog ruimte voor inbreng van bezoekers. 

Informatiemarkt

Donderdag 13 juni houdt de gemeente Vught met medewerking van van ProRail, Rijkswaterstaat en de provincie Noord-Brabant een informatiemarkt over de Vughtse Regeling, het spoor (PHS) en de N65. Er wordt uitleg gegeven over de plannen en men kan er terecht met vragen. Ook deze informatiemarkt vindt plaats in Novalis aan de Industrieweg in Vught. Tot 17.00 en 21.00 uur kunnen geïnteresseerden binnen lopen.

 1. Bossche transferia steeds minder populair
  PREMIUM

  Bossche transferia steeds minder populair

  DEN BOSCH - De populariteit van de vier transferia aan de rand van de binnenstad in Den Bosch neemt af. De opbrengsten lopen de laatste drie jaar hard terug en worden de prognoses bij lange na niet gehaald. Dat geldt voor de drie transferia aan de Vlijmenseweg , De Vliert en De Pettelaar. Het medio vorig jaar geopende duurzame transferium aan de Deutersestraat leverde ruim 318.000 euro op, nog altijd bijna twee ton minder dan verwacht.
 2. Even een rustig mens worden door te kijken in de spiegels van de ziel
  VIDEO

  Even een rustig mens worden door te kijken in de spiegels van de ziel

  DEN BOSCH - Het dagelijkse ‘gejakker’ en de toenemende individualisering en modernisering, waarbij complete levens beheerst worden door gebruik van social media, zijn typisch voor deze tijd. Ze dragen ertoe bij dat het intermenselijke contact vaak op een laag pitje staat. En al helemaal met een wildvreemde. Hoogste tijd voor een tegenreactie, vinden de verbinders Annemieke van Dort en Thijs Verberne. De een legt het accent op het oogcontact, de ander op het freehuggen.