Volledig scherm
PREMIUM
Den Bosch. Maino Remmers (in stoel) en Theo Verbruggen in de studio van De Mediamannen. © Olaf Smit

Theo en Maino stoppen bij NOS, maar Bossche studio én Mediamannen blijven bestaan

Zelf noemden ze het NOS Studio Zuid. Maar een échte voorpost van de nationale nieuwsorganisatie werd het kantoor aan de Zuid-Willemsvaart in Den Bosch nooit. De Bossche mediamannen Theo Verbruggen en Maino Remmers stoppen binnenkort met hun NOS-werk.

Theo Verbruggen moest woensdag tussen de middag even naar buiten om bij te komen, zoveel reacties als hij kreeg op het nieuws dat hij moet stoppen bij de NOS. Het doet hem wel wat, is hij eerlijk. ,,Blijkbaar zijn er we toch in geslaagd om in 25 jaar iets neer te zetten.” Niet alleen hij, ook (radio)collega Maino Remmers kreeg van de NOS te horen dat van zijn freelance diensten geen gebruik meer wordt maakt. Die samenwerking stopt echter pas over ruim een half jaar. 

  1. Uniek kijkje op de steigers: historische vondsten bij de buren van Jeroen Bosch
    PREMIUM

    Uniek kijkje op de steigers: histori­sche vondsten bij de buren van Jeroen Bosch

    DEN BOSCH - Natuurlijk zat niemand te wachten op het instorten van het Pearle-pand op de Markt in Den Bosch. Maar voor bouwhistoricus Ronald Glaudemans en zijn collega’s was het een buitenkans om langdurig archeologisch speurwerk te verrichten. Want het pand stond naast de Kleine Winst waar Jeroen Bosch heeft gewoond en zou hebben geschilderd. Maandag kregen genodigden een uniek kijkje achter de steigerschermen.