Volledig scherm
Frank Schoenmakers (l) en Hans Hartman van Van Wanrooij lichten de plannen met Coudewater toe. © Paul Roovers

Tipjes sluier opgelicht over plannen met Coudewater

In de Kentering worden donderdag 23 mei pas officieel de plannen met het Land van Coudewater bekend maken. Maar ten overstaan van de wijkraad Maliskamp werden al wat tipjes van de sluier opgelicht.

MALISKAMP - Bewoners van Maliskamp hebben lang moeten wachten op informatie over de plannen met het landgoed Coudewater. Ook tot frustratie van onder meer de wijkraad, zei voorzitter Ard Schilder. Ook de projectontwikkelaar die uiteindelijk de inschrijving won, Van Wanrooij uit Geffen, was lang aan geheimhouding gebonden. 

Maar gisteravond waren twee gebiedsontwikkelaars van Van Wanrooij in de vergadering van de wijkraad. Eigenlijk alleen om kennis te maken, want de plannen voor met het landgoed worden volgende week in de Kentering pas officieel bekend gemaakt. ,,Aan iedereen op hetzelfde moment", zei Hans Hartman en Frank Schoenmakers. Maar als je gelegenheid stelt tot vragen, wordt er vanzelf wat meer duidelijk, zo bleek gisteravond al snel.

Van Wanrooij heeft de bijna 30 hectare van het landgoed voor ruim 23 miljoen euro gekocht van GGZ Oost Brabant. Ontwikkelaar BPD (vroegere bouwfonds) is later voor de helft eigenaar geworden. 

Monumentale bomen

Veel geld, benadrukten Hartman en Schoenmakers. En daarom alleen al is het nodig dat er minimaal 400 woningen worden gebouwd. Dat ongeveer 150 grondgebonden woningen en 250 appartementen. Monumentale gebouwen en waardevolle bomen blijven behouden. Er worden ook gebouwen gesloopt. Maar het totaal aantal vierkante meters aan nieuwbouw, wordt minder dan het aantal meters dat wordt gesloopt. ,,In feite verdunnen we de bebouwing", zei Schoenmakers. 

Invulling gebouwen

De projectontwikkelaars van Van Wanrooij benadrukten dat Maliskamp en anderen serieus kunnen meepraten over de invulling van het terrein. Bijvoorbeeld over welke invulling bestaande gebouwen als kapel of boerderij moeten krijgen; horeca, onderwijs, privékliniek? ,,En als er niets komt kunnen we nadenken of we er eventueel nog een paar woningen in kunnen maken.”

  1. Joey D. sms’t advocaat: ‘Ik heb niet geschoten’

    Joey D. sms’t advocaat: ‘Ik heb niet geschoten’

    ROSMALEN - In tegenstelling tot wat de politie zegt, heeft Joey D. naar eigen zeggen dinsdagmiddag niet geschoten. Dat heeft hij via sms aan zijn advocaat Jan-Hein Kuijpers laten weten. Kuijper heeft vanuit zijn kantoor in Amsterdam contact met zijn cliënt, die zich met een vuurwapen verschanst heeft in zijn huis in Rosmalen. Hij belandde volgens de politie in een vuurgevecht met agenten toen zij hem dinsdagmiddag probeerden te arresteren.