Volledig scherm
PREMIUM
Kasteel Maurick boekte afgelopen jaar vijftien procent meer overnachtingen. © Marc Bolsius

Toeristen geven meer geld uit in Vught en de middenstand vaart er wel bij

VUGHT - Meer bezoeken, overnachtingen en bestedingen door toeristen in Vught leiden tot meer inkomsten voor de Vughtse middenstand en meer werkgelegenheid. Vught beter op de kaart zetten. Dat was de afgelopen jaren het doel van ‘Het Geheim van Vught’. Het project werpt zijn vruchten af. Het aantal overnachtingen is flink gestegen. Toch zijn er ook zorgen.

Het aantal overnachtingen in Vught is de afgelopen jaren flink gestegen. Van zo’n 100.000 in 2013 naar afgelopen jaar ruim 160.000. Of dit een direct gevolg is van gemeentelijk beleid is volgens Jan MJ Jansen, waarnemend voorzitter van MKB Vught, de vraag. Ook Den Bosch noteert namelijk een fikse stijging van 124.000 naar 239.000. ,,Het zijn in de eerste plaats de verdiensten van de bedrijven zelf én het economisch tij zit mee”, aldus MJ Jansen. ,,Maar je kunt wel stellen dat de gemeente doet wat in haar vermogen ligt om positieve ontwikkelingen te stimuleren.”

  1. Dial Q Filmquiz in De Verkadefabriek: 'Je hebt al snel een punt’

    Dial Q Filmquiz in De Verkadefa­briek: 'Je hebt al snel een punt’

    DEN BOSCH - Zin om ruim twee uur de kennis van films te testen? Dat kan op 25 oktober in de Bossche Verkadefabriek tijdens de Dial Q Filmquiz. Het is een knipoog naar het tv-programma ‘Voor een briefkaart op de eerste rang’. Daarin liet presentator Bob Bouma (‘Lieve dames, beste heren’) twee kandidaten reageren op fragmenten uit oude en actuele speelfilms. ,,Maar de Dial Q Filmquiz is eerder een interactief filmprogramma dan een eenzijdig vragenvuur’’, zegt Paul Luiken.