Volledig scherm
PREMIUM
Verkeer in de avondfile. © ANP

Transport en provincie
zien niets in tol
op Brabantse snelweg

Tol heffen op specifiek de drukste snelwegen in Brabant is slecht en werkt contraproductief. Dat stellen gedeputeerde Van der Maat en Transport en Logistiek Nederland in reactie op plannen. 

Het ‘paard achter de wagen spannen’ en ‘contraproductief'. De brancheorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) ziet niets in het 'plan’ om een speciale Brabantse snelwegtax in het leven te roepen. Ook EVO-Fenedex verklaart zich faliekant tegen een specifiek Brabants tolsysteem. ,,Wanneer er tol geheven wordt - en dat gaat in 2023 sowieso gebeuren - moet je dat landelijk invoeren. Dat snijdt het hout. Alléén in Brabant heeft het geen zin”, stelt Snijders van TLN.

  1. Restaurant The Shoege: ‘De hipste zaak van Den Bosch, maar met een warme uitstraling’
    PREMIUM

    Restaurant The Shoege: ‘De hipste zaak van Den Bosch, maar met een warme uitstra­ling’

    DEN BOSCH - Volgens hem is het ‘de hipste zaak van Den Bosch, maar met een warme uitstraling’. Frank Suijkerbuijk (55) hoeft niet lang na te denken over een beschrijving van het restaurant dat hij onlangs met mede-eigenaar Desiree Theuns (48) heeft geopend aan de Bossche Snellestraat 28. In het pand waar jarenlang ’t Misverstant, brasserie Méprise en Vrielink waren gevestigd is na een ingrijpende verbouwing The Shoege gestart.