Treinen tussen Den Bosch en Tilburg flink op stoom: 400 kaartjes meer verkocht dan vorig jaar

videoDEN BOSCH - Drie stoomlocomotieven uit Baureihe 23 en een diesellocomotief uit de 2200-serie rijden zaterdag de hele dag tussen Den Bosch en Tilburg heen en weer. Den Bosch ligt dit jaar dus opnieuw onder stoom. ,,Wegens succes geprolongeerd”, bevestigt organisator Martijn Lankhaar van Modeltreincenter Den Bosch dat het 10-jarig bestaan viert.

Dit jaar werden er ongeveer 27 honderd kaartjes verkocht voor de ‘stoomritjes’ Vierhonderd meer dan vorig jaar. ,,We hebben meer treinstellen. Dus dan gaan er ook meer mensen in”, verklaart Lankhaar.

Eén van die treinpassagiers is Elly Desar uit Den Bosch. ,,Het is een stukje nostalgie en verbazing”, zegt ze. ,,Ik woonde vroeger in Roosendaal; gingen we bij de spoorwegovergang naar stoomtreinen kijken. De fascinatie? Het kolossale en die toch grove techniek. Heel mooi. Ik kan niets anders zeggen.”

Drie van de vier locs van vandaag zijn stoomlocomotieven. De vierde locomotief rijdt op diesel. ,,Eén van de grootste locomotieven is defect”, aldus Lankhaar. ,,De diesellocomotief was de opvolger van de stoomloc. Dus dat is een mooie aanvulling en ook leuk om te zien voor de mensen.”

Volledig scherm
De stoomlocomotief stopt ieder uur op station Tilburg. © Jan van Eijndhoven/Jeroen Verhelst
  1. ‘Wat sneu dat dit overblijft van het burgemeesterslek in Den Bosch’
    PREMIUM

    ‘Wat sneu dat dit overblijft van het burgemees­ter­slek in Den Bosch’

    DEN BOSCH - Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de Bossche fractievoorzitter Sjef van Creij (Gewoon-geDREVEN) ervan in juli 2017 vertrouwelijke informatie rond de burgemeestersbenoeming te hebben ‘verstrekt of bevestigd’ aan gemeenteraadslid Will Hoeben (De Bossche Groenen). Al eerder werd bekend dat het OM Van Creij ervan verdenkt de naam van de nummer één van de vertrouwenscommissie te hebben ‘verstrekt of bevestigd’ aan toenmalig wethouder Jos van Son.