Café Plaats Royaal is even Badkamerspecialist Plaats Royaal
Volledig scherm
Café Plaats Royaal is even Badkamerspecialist Plaats Royaal © Roel Kuilder

Van kroeg naar badkamerspecialist: Café Plaats Royaal verkoopt even geen pilsjes, maar toiletborstels

DEN BOSCH - Het is een bijzonder gezicht wanneer je langs Café Plaats Royaal in de Ridderstraat wandelt. in normale tijden zie je er mensen nippen aan een pilsje, maar nu staan er plots reclame-uitingen op de ramen. ‘Pop-Up Store!’, ‘Luxe badkameraccessoires’ en ‘Extra voordeel kortingen tot 70%’ lezen voorbijgangers. De kroeg is tijdelijk een badkamerspecialist.

Tegenover de winkel zit Robbie de Vaan van het zonnetje te genieten. De Vaan was jarenlang de eigenaar van de kroeg en is nog altijd nauw betrokken. ,,Ik word helemaal gek van niks doen. Driekwart van de dag zit ik toch hier", zegt hij. Via een kennis leerde hij iemand kennen die nog een magazijn vol met badkameraccessoires had staan. ,,Hij wilde dat kwijt en ik wilde iets doen. Nu zijn in ieder geval twee mensen blij", vertelt De Vaan lachend.

Café Plaats Royaal (of moeten we zeggen Badkamerspecialist Plaats Royaal?) ziet volgens De Vaan de toiletrolhouders en wc-borstels de kroeg uit vliegen. ,,Ik sta ervan te kijken", zegt De Vaan. Maar ooit is het magazijn leeg. En dan? De deuren weer dicht tot en met 1 juni? ,,Dat hoeft niet. Er hebben zich al twee nieuwe leveranciers van badkameraccessoires gemeld.”

Lees verder onder de foto

Café Plaats Royaal is even Badkamerspecialist Plaats Royaal
Volledig scherm
Café Plaats Royaal is even Badkamerspecialist Plaats Royaal © Roel Kuilder

Maar hoe leuk het nu dan ook mag zijn, De Vaan verlangt terug naar de ‘normale’ tijden. ,,Hopelijk kunnen we snel weer terug naar hoe het was. Het enige voordeel nu is dat ik de keuken, bar en toiletten niet schoon hoef te maken als ik klaar ben. Nu is het gewoon het slot erop en naar huis.”

Robbie de Vaan
Volledig scherm
Robbie de Vaan © copyright Marc Bolsius
  1. Het mag: Horeca krijgt meer terrasruimte en de buren moeten er terecht kunnen zonder consumptie

    Het mag: Horeca krijgt meer terrasruim­te en de buren moeten er terecht kunnen zonder consumptie

    DEN BOSCH - Op de Parade, Markt en in de Kerkstraat komt vanaf 1 juni tot en met 15 oktober extra ruimte voor terrassen. De terrassen op de Parade zijn uitsluitend bestemd voor ondernemers van het plein. Op de Parade komt ook een paviljoen dat is bestemd als borrelplek waar gasten een drankje kunnen drinken ‘voordat zij worden geleid naar hun tafel in een horecabedrijf in de Korte Putstraat.