Landgoed Coudewater
Volledig scherm
Landgoed Coudewater © copyright Marc Bolsius

Van Wanrooij Geffen koopt landgoed Coudewater Rosmalen

Van Wanrooij Projectontwikkeling uit Geffen koopt Landgoed Coudewater in Rosmalen. Eigenaar GGZ Oost Brabant heeft overeenstemming bereikt over de verkoop. 

ROSMALEN -  Het landgoed en gebouwen worden naar verwachting begin april bij de notaris overgedragen.Door de veranderingen in de zorg wordt Coudewater niet meer gebruikt voor de geestelijke gezondheidszorg. GGZ Oost Brabant heeft samen met de gemeente Den Bosch een visie gemaakt voor de toekomst van het grote terrein, waar wonen en werken een plek krijgt.  Vorig jaar heeft GGZ Ooste Brabant ontwikkelaars uitgenodigd om  die visie te vertalen in plannen voor het gebied. Uiteindelijk heeft GGZ Oost Brabant gekozen voor Van Wanrooij.

Bestuurders Oscar Dekker en Fred Pijls van GGZ Oost Brabant:  ,,Wij zijn ervan overtuigd in Van Wanrooij een partij te hebben gevonden die conform die kaders het landgoed een duurzame toekomst kan garanderen met respect voor landschap, historie en groen.”

Directeur Clemie van Wanrooij. ,,We zien met elkaar én met Hart voor Coudewater uit naar een duurzame toekomstgerichte ontwikkeling die zal mogen leiden tot een hoogwaardig landschap waar wonen, werken en recreatie hand in hand gaan.”

 1. Cateraar Daan van Zoggel leent zijn personeel uit, om zo zijn bedrijf te redden van het coronamonster
  PREMIUM

  Cateraar Daan van Zoggel leent zijn personeel uit, om zo zijn bedrijf te redden van het coronamon­ster

  BERLICUM - Hij heeft 108 mensen op de loonlijst: dertig in vaste dienst. Die zouden op Paaspop cateren, bedrijfsfeesten gaan doen en een berg bruiloften. En toen: bam! corona. Alles op zijn gat. Daan van Zoggel (42) is eigenaar van het cateringbedrijf. Hij verzet nu bergen werk om al zijn personeel aan het werk te houden. Hij leent ze uit. De een brengt bloemen rond, de ander zwoegt op de bouw.
 2. Nepverpleegkundige had na ontslag bij JBZ meteen alweer sollicitatie lopen
  PREMIUM

  Nepver­pleeg­kun­di­ge had na ontslag bij JBZ meteen alweer sollicita­tie lopen

  DEN BOSCH - Kort nadat de Bossche nepverpleegkundige begin april bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis was ontslagen, had hij alweer een sollicitatieprocedure lopen bij een welzijnsinstelling. Naar nu blijkt deed het JBZ pas op 14 mei - dat was zo’n zes weken na zijn ontslag - bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg een ‘melding van disfunctioneren’. Dat had volgens de regels binnen drie dagen moeten gebeuren.