De biertank van café Blondt is donderdagochtend leeggepompt.
Volledig scherm
PREMIUM
De biertank van café Blondt is donderdagochtend leeggepompt. © Olaf Smit

Varkens boffen; brouwers pompen bier uit Bossche cafés

DEN BOSCH - Het bier vloeit weer rijkelijk in Bossche horecabedrijven. Maar de glazen blijven leeg.  Het goudgele vocht verdwijnt vanuit de kelder in een biertankwagen. Dat gebeurde donderdagochtend bij café De Keulse Kar en café Blondt. Voor brouwerij AB Inbev slurpte  chauffeur Pieter van de Pas zo'n duizend liter bier in zijn wagen.

AB InBev is net als andere brouwerijen begonnen met het leegpompen van biertanks. Deze grootscheepse operatie is nodig nadat de horecabedrijven op slot moesten om het coronavirus in te dammen.  Het bier in de tanks is bedorven als de zaken weer open kunnen. Een aangebroken tank is maximaal een maand houdbaar. 

  1. Al na drie dagen zagen JBZ-collega’s dat de nepverpleegkundige ‘niet pluis’ was
    video

    Al na drie dagen zagen JBZ-collega’s dat de nepver­pleeg­kun­di­ge ‘niet pluis’ was

    DEN BOSCH - In de dagen dat ziekenhuizen vanwege de golf aan coronapatiënten naarstig op zoek waren naar zorgpersoneel is bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch een nepverpleegkundige naar binnen geglipt. Deze 24-jarige Bosschenaar heeft er uiteindelijk dertien dagen gewerkt en in die tijd heeft hij 25 tot 30 patiëntendossiers ingezien. ,,We zijn geschokt door het bedrog”, reageert het JBZ.