Ter illustratie
Volledig scherm
Ter illustratie © ANP XTRA

Veel meer mensen betrokken bij inbraak Wateringse wapenhandel waar Bosschenaar voor werd opgepakt

Bij de inbraak bij een wapenhandel in Wateringen, in maart van dit jaar, zijn minstens nóg twee anderen, maar misschien nog wel vijf personen betrokken geweest, naast de ene verdachte die er nu voor vastzit.

Dat stelde de officier van justitie vrijdagmiddag bij een zogenoemde pro-formazitting. De zaak wordt op 6 december inhoudelijk behandeld. De enige verdachte die tot nu toe is gepakt voor deze inbraak, een 47-jarige man uit Den Bosch, wilde tot de daadwerkelijke rechtszaak graag op vrije voeten komen om thuis orde op zaken te kunnen stellen bij zijn gezin en zijn zaak. De Haagse rechtbank ging daar niet in mee.

Quote

Dit zijn wapens uit de schiet­sport, maar ze kunnen ook gebruikt worden voor bedreigin­gen, afpersin­gen of zelfs liquida­ties

Officier van Justitie

De officier van justitie zag dat ook totaal niet zitten en stak die mening niet onder stoelen of banken, tot teleurstelling van de partner van de man uit Den Bosch, met wie hij een zoontje van een jaar heeft. Zij was, net als de eigenaar van de Wateringse wapenhandel, vrijdagmiddag naar de Haagse rechtbank gekomen om de zaak bij te wonen. 

Brabant

Van de 42 gestolen handvuurwapens zijn er inmiddels achttien getraceerd. Zowel in Den Haag als in Brabant loopt er nog een onderzoek. Vanwege het grote aantal wapens neemt het Openbaar Ministerie de zaak zeer serieus en het was daarom geen optie om de man ‘even naar huis‘ te laten gaan tot de inhoudelijke behandeling van de zaak. 

,,Dit zijn wapens uit de schietsport, maar ze kunnen ook gebruikt worden voor bedreigingen, afpersingen of zelfs liquidaties”, sprak de officier van justitie. ,,Dat maakt deze inbraak ook zo ernstig. Er is ook pas één verdachte die verantwoording af moet leggen en als die op vrije voeten komt, kan hij het onderzoek frustreren.”

Uit het onderzoek moet nu blijken wie er nog meer bij de inbraak betrokken waren en waar de overgebleven wapens zijn. De Bosschenaar toonde zich wel bereid om zich nog een keer te laten verhoren, omdat hij volgens zijn advocaat ‘nog veel meer te vertellen heeft’. 

Wordt vervolgd op 6 december.

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

  1. Sint-Jan laat terrassen toe in tuin: ‘Een gebaar naar de ondernemers die het moeilijk hebben’
    PREMIUM

    Sint-Jan laat terrassen toe in tuin: ‘Een gebaar naar de onderne­mers die het moeilijk hebben’

    DEN BOSCH - Horeca-ondernemers uit de directe omgeving van de Sint-Jan mogen de Sint-Janstuin aan de kant van Hinthamerstraat inrichten als terras. ,,Het is bijzonder om deze tuin te mogen gebruiken. Daarom zijn er ook regels vastgesteld voor gebruik. Er wordt gewerkt met reserveringen, de tuin sluit om 23.00 uur en de locatie en haar omgeving worden geëerbiedigd’’, aldus plebaan Vincent Blom.