Volledig scherm
Churchillaan in Den Bosch. © Google Maps

Vergunning van Shishalounge in Den Bosch ingetrokken, gokzuil in beslag genomen

DEN BOSCH - Burgemeester Jack Mikkers heeft de horecavergunning van shishalounge Evergreen aan de Churchilllaan ingetrokken Aanleiding is de aanwezigheid van een gokzuil die het mogelijk maakt om illegaal te gokken. De zuil is in beslag genomen bij een landelijk onderzoek van politie en de Kansspelautoriteit.

,,We willen de winkelstraat aan de Churchilllaan graag weer aantrekkelijk maken voor de omgeving en winkelend publiek", meldt burgemeester Jack Mikkers. ,,Die wil is er bij verschillende ondernemers. De rotte appels pakken we aan. Dat geldt zeker voor een zaak waar illegaal gokken mogelijk wordt gemaakt. Voor zoiets is geen plek”.

Gokzuilen zijn in Nederland verboden vanwege het illegale gokken. Deze illegale gokwinsten worden witgewassen. Daarnaast wordt het geld ook gebruikt voor de financiering van criminele activiteiten. Bovendien zijn er risico’s op gokverslaving.

Volgens de gemeente klagen bewoners onder meer over overlast van cafés, vandalisme en vervuiling van portieken. Ook voelen zij zich onveilig in hun eigen omgeving. ,,We richten ons op  op het verminderen van overlast door bepaalde horeca", meldt de gemeente. ,,We controleren ook of bedrijven zich aan wet- en regelgeving houden. En we pakken criminele activiteiten rond de horeca aan.”

  1. Visboer Hans van der Heijden (61) stopt; na ruim een halve eeuw heeft Vught geen viswinkel meer
    PREMIUM

    Visboer Hans van der Heijden (61) stopt; na ruim een halve eeuw heeft Vught geen viswinkel meer

    VUGHT - Bloemen, champagne. Het was de afgelopen week aan het Moleneindplein in Vught een komen en gaan van klanten die afscheid kwamen nemen van visboer Hans van der Heijden (61). Een enkeling met tranen in de ogen. De Erpenaar heeft er een dubbel gevoel bij. ,,Heel leuk natuurlijk. Het is een blijk van waardering dat ze langs komen maar het is natuurlijk niet bepaald een feestelijke gebeurtenis.”