Cor  Valenkamp en Mieke van Nuland, beiden gids op landgoed Coudewater in Rosmalen, en gebiedsontwikkelaar Hans Hartman (rechts) in de schuilkelder onder paviljoen Veldzicht/Boskant dat gesloopt gaat worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Cor Valenkamp en Mieke van Nuland, beiden gids op landgoed Coudewater in Rosmalen, en gebiedsontwikkelaar Hans Hartman (rechts) in de schuilkelder onder paviljoen Veldzicht/Boskant dat gesloopt gaat worden. © copyright Marc Bolsius

Verhaal van te slopen schuilkelder op Coudewater in Rosmalen gaat bovengronds verder

Bevrijding 75 jaarROSMALEN - Hutjemutje stonden ze. Te wachten tot het weer veilig was. Honderden mensen huisvestte de schuilkelder onder paviljoen Veldzicht/Boskant op landgoed Coudewater die binnenkort plaats maakt voor nieuwbouw.

Als hij een rondleiding geeft, vraagt Cor Valenkamp de deelnemers wel eens om tegen elkaar aan te gaan staan. ,,Dan doe ik het licht uit en kunnen ze een béétje ervaren hoe het hier moet zijn geweest in de oorlog.’’ 

  1. Het mag: Horeca krijgt meer terrasruimte en de buren moeten er terecht kunnen zonder consumptie

    Het mag: Horeca krijgt meer terrasruim­te en de buren moeten er terecht kunnen zonder consumptie

    DEN BOSCH - Op de Parade, Markt en in de Kerkstraat komt vanaf 1 juni tot en met 15 oktober extra ruimte voor terrassen. De terrassen op de Parade zijn uitsluitend bestemd voor ondernemers van het plein. Op de Parade komt ook een paviljoen dat is bestemd als borrelplek waar gasten een drankje kunnen drinken ‘voordat zij worden geleid naar hun tafel in een horecabedrijf in de Korte Putstraat.