Volledig scherm
Hudson's Bay © jan zandee/fotoburo bolsius

Verhuurder maakt zich ‘niet zoveel zorgen’ over pand van Hudson's Bay in Den Bosch

Vr 20 sep. Jos van de Mortel, eigenaar van het pand van Hudson's Bay in Den Bosch, maakt zich vooralsnog niet zoveel zorgen over het immense pand in Den Bosch. Over de mogelijkheden van de winkel op de Markt houdt hij de kaarten nog wel even tegen de borst.

Door Bart Gotink

Donderdag heeft Hudson's Bay het personeel ingelicht over het feit dat de keten definitief vertrekt uit Nederland. Daarmee komt ook het pand aan de Bossche Markt richting het eind van het jaar weer leeg te staan. 

Van de Mortel heeft zelf nog niets gehoord van de warenhuisketen. ,,Dat zal nog wel een maandje duren", schat de pandeigenaar zelf in. ,,Waarschijnlijk gaan ze eerst even studeren op hoe ze dit probleem gaan oplossen." De meeste panden zijn namelijk langjarig gehuurd door Canadese eigenaar van Hudson’s Bay, met een huurgarantie. Dat geldt ook voor Den Bosch. Momenteel staat in heel Nederland van die garantie nog 400 miljoen euro uit.

Volledig scherm
Een lege V&D © Marc Bolsius

‘Mogelijk is een transformatie nodig’

Eerder gaf Van de Mortel wel al aan dat er onderzoek is gedaan naar de toekomst van het pand omdat het vertrek van het splinternieuwe warenhuis niet helemaal als een verrassing komt. Vanwege zijn onderhandelingspositie wil hij over de inhoud niet zoveel kwijt. ,,Over het pand in Den Bosch maak ik mij niet zoveel zorgen”, zegt hij wel. ,,Mogelijk is wel weer een transformatie nodig, maar misschien ook niet.”

Hudson’s Bay laat zelf momenteel ook weinig los over wat de plannen zijn met het langjarig gehuurde vastgoed van de warenhuisketen, zegt topman Jeroen Lokerse van Cushman & Wakefield. De vastgoedonderneming treedt als adviseur op voor het grootste deel van de verhuurders van Hudson’s Bay. ,,Er is bij niemand paniek, omdat we al wisten wat er kwam. Maar we willen nu wel informatie en mogelijke oplossingsrichtingen”, aldus Lokerse eerder tegen deze site.