Volledig scherm
Vestingloop 2017. © Roel van der Aa

Verkenning van parcours Vestingloop in Den Bosch: 5, 10 en 15 kilometer

DEN BOSCH - Bij het plein voor het Koning Willem I College aan de Bossche Onderwijsboulevard start woensdag 15 mei om 19.15 uur een verkenning van het parcours van de Vestingloop die op 26 mei wordt gehouden. 

Onder (bege)leiding van Run2Day Den Bosch en Van Lith Healthness worden belangstellenden wegwijs gemaakt op het parcours van de 5, 10 en 15 kilometer. De start is gelijktijdig. Maar met het indelen van de groepen wordt  rekening gehouden met het persoonlijke tempo. Eventuele spullen worden naar de finish gebracht. Ook is  behandeling door een fysiotherapeut mogelijk. 

Vestingwandeling 

De Vestingloop is uitgebreid met een Vestingwandeling (‘Lopen in de voetsporen van Frederik Hendrik’). Het gaat om een 25 kilometer lange route langs onder meer Fort Isabella en door de Moerputten. Start van de wandeling is vanaf 11.00 tot 12.00 uur op de Parade waar een dag later de finish is van de Vestingloop. 

 1. Bossche transferia steeds minder populair
  PREMIUM

  Bossche transferia steeds minder populair

  DEN BOSCH - De populariteit van de vier transferia aan de rand van de binnenstad in Den Bosch neemt af. De opbrengsten lopen de laatste drie jaar hard terug en worden de prognoses bij lange na niet gehaald. Dat geldt voor de drie transferia aan de Vlijmenseweg , De Vliert en De Pettelaar. Het medio vorig jaar geopende duurzame transferium aan de Deutersestraat leverde ruim 318.000 euro op, nog altijd bijna twee ton minder dan verwacht.
 2. Even een rustig mens worden door te kijken in de spiegels van de ziel
  VIDEO

  Even een rustig mens worden door te kijken in de spiegels van de ziel

  DEN BOSCH - Het dagelijkse ‘gejakker’ en de toenemende individualisering en modernisering, waarbij complete levens beheerst worden door gebruik van social media, zijn typisch voor deze tijd. Ze dragen ertoe bij dat het intermenselijke contact vaak op een laag pitje staat. En al helemaal met een wildvreemde. Hoogste tijd voor een tegenreactie, vinden de verbinders Annemieke van Dort en Thijs Verberne. De een legt het accent op het oogcontact, de ander op het freehuggen.