Het Dierentehuis Den Bosch aan de Oosterplas.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Dierentehuis Den Bosch aan de Oosterplas. © Jos van de Ven/BD

Verlies Dierentehuis Den Bosch bijna 55.000 euro

DEN BOSCH - Het Dierentehuis in Den Bosch heeft de jaarcijfers 2018  nu wel gepubliceerd en daaruit blijkt dat er vorig jaar bijna 55.000 euro verlies geleden is. Dat verlies had hoger uit kunnen vallen als er niet (opnieuw) geld uit nalatenschappen is ontvangen. Daar wordt weliswaar wel (voorzichtig) op begroot, maar blijft toch altijd ongewis.

De gemeente Den Bosch liet twee weken geleden nog weten dat de cijfers ’onderweg waren’. Die zouden volgens wethouder Mike van der Geld dan bestudeerd worden en zou er gewacht worden op een accountantscontrole. Pas dan zou Den Bosch de bijdrage voor de opvang van dieren van dit jaar naar het Dierentehuis overmaken. 

  1. Groepje Orthenaren bij het spoor fel gekant tegen aanleg tunnel, gang naar de rechter dreigt

    Groepje Orthenaren bij het spoor fel gekant tegen aanleg tunnel, gang naar de rechter dreigt

    DEN BOSCH- Zwaar teleurgesteld en geen enkel argument deugt. Een groepje van zes Orthenaren verenigd in het Petit comité Orthen legt zich niet neer bij de afsluiting van de omstreden spoorovergang in hun buurt. De zes dreigen met een rechtsgang als de Bossche gemeenteraad op 9 juni kiest voor de aanleg van een tunnel voor fietsers en voetgangers en het definitief sluiten van de overgang. Dat heeft het comité de gemeenteraad laten weten.